https://www.jurnalul-bucurestiului.ro/identificarea-orezului-toxic-facut-din-plastic-si-amidon/
Testul Apei
Se toarnă o lingură de orez nefiert într-un pahar cu apă rece și se amestecă viguros. Dacă orezul se adună tot in partea de jos a paharului, e bine. Dacă boabele plutesc la suprafață, trebuie să fiti atenti! E sintetic!
Testul Focului
Încercați să ardeți un pic de orez cu un foc deschis produs de un chibrit aprins sau de brichetă. În cazul în care începe sa ardă imediat și miroase a plastic ars, atunci știi ce trebuie să faci! (Nu-l mânca!)
Testul Mojarului și Pistilului
Atunci când zdrobiți câteva boabe de orez cu un mojar și un pistil acestea ar trebui să fie reduse la o pulbere albă, de amidon. Dar dacă boabele sunt din cele artificiale, veți vedea la lumină o colorare galbenă în loc de alba – rasinile, bata-le vina.
Testul Mucegaiului
Dacă vreți să fiți sigur că gătiti orez natural atunci este destul de sigur, și de simplu, să puneți o cantitate mică de orez într-un recipient etanș și sa-l lăsati într-un loc cald (lângă calorifer, nu pe calorifer!). În câteva zile orezul natural va fi prinde câteva flori de mucegai. Numai orezul fals va rămâne fară urmă de mucegai – rășinile/plasticul. Nici mucegaiul nu se atinge de minunatele produse contrafacute!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.