traducere automata
V-ați întrebat vreodată ce este mai exact Coca-Cola?
Cola este cel mai valoros brand al istoriei iar "Coca-Cola" este al doilea cel mai cunoscut cuvânt din lume după "bună". Cu toate acestea, băutura în sine este otravă absolută pentru metabolismul uman. Foarte acid, pH-ul este cu un punct mai mare decât acidul de baterie. Ca urmare, este potrivit (și adesea mai bun) pentru curățarea suprafețelor în care folosim de obicei agenți toxici de curățare a gospodăriei.
Mai ieftin și mai ușor de cumpărat în unele țări din lumea a treia decât apa curată. Coca-Cola folosește „propaganda PR” pentru a convinge consumatorii și națiunile întregi că este o „societate eco-friendly”, în timp ce activitățile sale sunt de fapt legate de poluare, deficitul de apă și boli.
În rândul persoanelor care consumă băuturi răcoritoare, de exemplu Coca-Cola, riscul de infarct și accident vascular cerebral este cu 48% mai mare decât la cei care nu beau deloc astfel de băuturi, sau cel puțin nu le beau zilnic. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Respirology, consumul de băuturi răcoritoare poate fi asociat cu tulburări pulmonare și respiratorii, inclusiv astm și boală pulmonară obstructivă cronică (COPD).
Acidul carbogazos din cola cauzează pierderi de calciu în oase în timpul unui proces de 3 etape:
Acidul carbonic irită stomacul.
Stomacul încearcă să „vindece” iritația așa cum poate, adică adaugă singura legătură acidă pe care o are: calciul. Vine în sânge la asta.
Sângele scăzut de calciu din oase compensează calciul lipsă. Dacă nu fac asta, ar afecta grav funcția mușchilor și creierului.
Dar povestea nu se termină aici. O altă problemă cu Cola este că conține acid fosforescent (nu e același lucru cu dioxidul de carbon amestecat cu apă). Acidul fosfor afectează depozitarea calciului în organism.
Deci Cola înmoaie oasele în 3 moduri (de fapt le face mai slabe și fragile):
Acidul carbonic reduce calciul din oase.
Acidul fosforescent reduce calciul din oase.
Băutura înlocuiește alternativele care conțin calciu, precum laptele sau apa. Laptele și apa nu sunt surse excelente de calciu, dar încă pot fi considerate surse.
Cancerul esofag era foarte rar acum două generații, iar acum este obișnuit. Mecanismul de bază funcționează astfel:
Deteriorarea mecanică a celulelor este un factor de risc uriaș în cancer. Acesta este motivul pentru care particulele de azbest provoacă cancer pulmonar, de exemplu.
Toate băuturile răcoritoare provoacă reflux acid (acidul din stomac crește mai sus decât valva esofagului). Acest lucru este mult mai accentuat atunci când organismul se află în poziție orizontală (în timp ce doarme), dar, în cele mai multe cazuri, cantitatea de Cola și alte băuturi răcoritoare consumate înseamnă că refluxul acid este mult dincolo de punctul de pericol Ori de câte ori bem o băutură plăcută provoacă râgâituri și astfel acidul intră în esofag. Cât înseamnă prea mult? Cercetarea nu dezvăluie unde este linia, doar arată că majoritatea dintre noi am depășit-o cu mult.
Acidul stomac dizolvă țesutul - acesta este scopul său. Membrana mucoasă a stomacului nu se găsește în esofag, deci deteriorarea esofagului inferior este mult mai frecventă la persoanele care consumă băuturi răcoritoare acide decât în băuturile necarbogazoase. Acest lucru duce la creșterea radicală a mutațiilor celulare și niveluri mult mai ridicate de rădăcini libere.
Deci ce se întâmplă cu corpul nostru după ce bem Coca-Cola?
După 10 minute: într-un pahar de cola se găsesc zece lingurițe de zahăr, care măsoară o „lovitură” devastatoare asupra organismului, iar singurul motiv pentru care nu vomiți este acidul fosforescent, care inhibă zahărul.
După 20 de minute: există un salt la nivelul insulinei în fluxul sanguin. Ficatul transformă tot zahărul în grăsime.
40 de minute mai târziu: aportul de cofeină se încheie în sfârșit. Pupilele ochilor se dilată. Tensiunea arterială crește pe măsură ce ficatul pune mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină devin obstrucționați, ceea ce previne somnolența. @TAG)
După 45 de minute: Corpul crește producția de hormon dopamină, care stimulează centrul plăcerii al creierului. Reacție similară cu ceea ce cauzează heroina.
După 1 oră: Acidul fosforescent leagă calciul, magneziul și zincul în tractul gastrointestinal, dând un impuls suplimentar metabolismului. Calciul se eliberează cu irigații.
Peste 1 oră: Efectul urinei băuturii intră în "joc". Calciul, magneziul și zincul sunt eliminate din organism, care sunt componente ale oaselor noastre, precum și ale sodiului. Acum putem deveni agili sau plictisitori. Întreaga cantitate de apă conținută în cola se elimină cu urină.
Când bem o sticlă rece de Cola și ne bucurăm de prospețimea ei incontestabilă, suntem conștienți ce „cocktail” chimic băgăm în corpul nostru? Ingredientul activ din Coca-Cola este acidul fosfor. Datorită conținutului ridicat de acid, containerele utilizate pentru transportul substanței chimice au trebuit să fie echipate cu recipiente special concepute pentru materiale cu coroziune ridicată.
Haideți să aruncăm o privire la "anatomia" celor mai promovate produse de la Coca-Cola, Light decofeinizată. Această băutură conține: apă carbogazoasă, E150D, E952, E951, E338, E330, arome, E211.
Apă îmbogățită cu acid carbon - aceasta este apă cu sifon. Acest lucru tulbură secreția stomacului, crește aciditatea acidului stomacal și provoacă balonare. În primul rând, se folosește apă filtrată de la robinet.
E150D - este un colorant alimentar care se obține prin procesarea zahărului la o anumită temperatură, cu sau fără adaos de reactivi chimici. În cazul Coca-Cola se adaugă sulfat de amoniu.
E952 - Ciclamat de sodiu, un înlocuitor de zahăr. Ciclamatul este un gust chimic sintetic, dulce de 200 de ori mai dulce decât zahărul și este folosit ca îndulcitor artificial. În 1969 a fost interzis de FDA pentru că, împreună cu sacharine și aspartam, au cauzat cancer la șobolani. Ulterior acest material a fost relegalizat într-un mod foarte suspect.
E950 - Acesulfat potasiu. De 200 de ori mai dulce decât zahărul, conține metil-ether. Acest lucru îngreunează sistemul cardiovascular. De asemenea, conține acid sparanghel, care poate provoca efecte de excitare în sistemul nostru nervos și poate duce la dependență în timp. Acesulful meu este dizolvat rău și nu este recomandat copiilor sau femeilor însărcinate.
E951 - Aspartam. Un înlocuitor de zahăr pentru diabetici, instabil chimic la temperaturi ridicate, se descompune la metanol și fenilamină. Metanolul este foarte periculos, deoarece poate provoca 5-10 ml de leziuni ale nervului optic și orbire ireversibilă. În băuturile răcoritoare calde, aspartamul se transformă în formaldehidă, care este o substanță cancerigenă foarte puternică. Simptomele intoxicației cu aspartam sunt: leșin, dureri de cap, oboseală, amețeli, greață, bătăi ale inimii, creșterea în greutate, iritabilitate, anxietate, tulburare de memorie, vedere încețoșată, leșin, dureri articulare, depresie, infertilitate, pierderea auzului și așa mai departe. Aspartamul poate declanșa următoarele boli: tumori cerebrale, SM (scleroza multipla), epilepsie, boala Graves, oboseala cronica, boala Alzheimer, diabet, deficit mental și tuberculoza.
E338 - acid fosforescent. Acest lucru poate provoca iritații ale pielii și ochilor. Aceasta este folosită pentru a produce săruri de amoniac, sodiu, calciu, acid fosforescent de aluminiu și în sinteza organică a benzilor de cărbune și film. De asemenea, sunt utilizate în materiale termorezistente, ceramică, sticlă, îngrășăminte, agenți de curățare sintetică, producția de medicamente, prelucrarea metalelor, și în industria textilă și petrolieră. Se știe că acidul fosforescent interferează cu absorbția calciului și a fierului în organism, ceea ce poate provoca slăbiciune osoasă și pierderi osoase. Alte efecte secundare sunt setea și erupțiile cutanate.
E330 - acid citric. Este utilizat pe scară largă în industria farmaceutică și alimentară. Săruri de acid citric (citrații) sunt folosite în industria alimentară, de exemplu, cu acizi, conservanți, ca stabilizatori și în domeniul medical pentru conservarea sângelui.
Arome - aditivi de aromă necunoscuți
E211 - benzoat de sodiu. Aceasta este folosită în producția de produse alimentare în scopuri antibacterian și fungic. Se întâmplă adesea în gemuri, sucuri și iaurturi de fructe. Nu este recomandat celor cu astm și celor sensibili la aspirină. Un studiu realizat de Peter Piper (Universitatea din Sheffield, Marea Britanie) a constatat că acest compus cauzează daune semnificative în ADN. Potrivit lui Peter, benzoatul de sodiu, care este un ingredient activ în conservanți, nu distruge ADN-ul, ci îl oprește. Acest lucru poate duce la contracții hepatice și boli degenerative precum boala Parkinson.
Dacă nu vă puteți imagina viața fără Coca-Cola, luați în considerare următoarele:
Mulți distribuitori de Coca-Cola din America folosesc această băutură pentru a curăța motoarele camioanelor.
În America multe mașini de poliție au sticle de Coca-Cola și când se întâmplă un accident de mașină, le folosesc pentru a spăla sângele de pe drum.
Coca-Cola este un produs excelent pentru îndepărtarea petelor de rugină de pe suprafețele cromatice ale mașinilor. Pentru a elimina coroziunea dintr-o baterie de mașină, doar toarnă cocaină pe ea și coroziunea dispare.
Pentru a elibera un șurub ruginit, înmuiați o bucată de pânză în Coca-Cola și rulați-o în jurul șurubului timp
Pentru a îndepărta petele de pe haine - toarnă Coca-Cola pe hainele murdare, adaugă detergent și pornește mașina de spălat ca de obicei. Veți fi surprinși de rezultate.
Unii fermieri din India folosesc Coca-Cola în loc de pesticide pentru insecticid pentru că este mai ieftină și efectul este foarte asemănător.
Coca-Cola este incontestabil un produs foarte util. Cel mai important lucru este să îl folosești în scopuri, care nu includ consumul lui!
Sursa: pagina Noua conștiință a lumii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.