Therapeutic Relaxing Massage , Sweedish Massage, Deep Tissue Massage, Reflexotherapy, Trigger Poins, Shiatsu Focused Touch, Medical Tapping, Aromatherapy, Facial Massage, Prostate Massage, Therapeutic Genital Massage Karsai Nei Tsang,Chair Massage , Cupping Massage. Bucuresti,Sector 2 , la 5 min Metrou Obor ,Open 9-21, L-D,tel 0720696842
marți, 9 mai 2023
joi, 4 mai 2023
Ofițerii naziști, foști membri NSDAP care au devenit funcționari NATO
🇷🇴🇷🇴
Realitatea in care trăim.
Ofițerii naziști, foști membri NSDAP care au devenit funcționari NATO
Adolf Heusinger, șeful de stat major al lui Hitler, a devenit președinte al Comitetului Militar NATO între 1961 și 1964.
Hans Speidel, comandant șef al NATO în Europa Centrală 1957-1963
Johann Steinhof, președintele Comitetului militar al NATO, 1971-1974
Johann von Kleimansegg - NATO, 1967-1968
Ernest Ferber - NATO, 1973-1975
Carl Schnel-NATO, 1975-1977.
Franz Josef Schulze - NATO, 1977-1979.
Ferdinand von Senger și Etterlin - NATO 1979-1983.
🇬🇧🇬🇧🇬🇧
Nazi officers, former NSDAP members who became NATO officials
Adolf Heusinger, Hitler's Chief of Staff, Chairman of the NATO Military Committee
1961 to 1964
Hans Speidel, 1957-1963
Johann Steinhof,Military Committee, 1971-1974
Johann von Kleimansegg - NATO, 1967-1968
Ernest Ferber - NATO 1973-1975
Carl Schnel-NATO , 1975-1977
Franz Josef NATO, 1977-1979.
Ferdinand von Senger NATO, 1979-1983.
luni, 1 mai 2023
LA DENTIST, ANESTEZIC CU NANOTEHNOLOGIE CA IN VAX, SI CUM SCOTI OXIDUL DE GRAFEN , REMEDII
Nanotehnologie găsită în anestezicele stomatologice. Medicina alopată optimizează și folosește orice metodă de invazie pentru a pătrunde organismul fără înștiințarea pacienților. Violul colectiv cu nanoparticule devine global, iar conexiunile cu brevetele în legătură cu 5g/6G nu sunt întîmplătoare, vezi aici: https://t.me/stratinfo/4158
În 2015 Richard Rothschild brevetează o metodă pentru obținerea
și transmiterea datelor biometrice (de exemplu, semne vitale) ale unui
utilizator, în care datele sunt analizate pentru a determina dacă
utilizatorul suferă de o infecție virală, cum ar fi COVID-19. Metoda
include utilizarea unui pulsoximetru pentru a obține pulsul și procentul
de saturație a oxigenului din sânge, care să fie transmise fără cablu
către un smartphone. Pentru a se asigura că datele sunt exacte, se
folosește un accelerometru în interiorul smartphone-ului pentru a măsura
mișcarea smartphone-ului și/sau a utilizatorului. Odată ce sunt
obținute datele exacte, acestea sunt încărcate într-un cloud, unde
datele sunt utilizate (singure sau împreună cu alte semne vitale) pentru
a determina dacă utilizatorul suferă sau este posibil să sufere de o
infecție virală, precum COVID-19. În funcție de cerințele specifice,
datele, modificările acestora și/sau determinarea pot fi utilizate
pentru a alerta personalul medical și pentru a lua măsurile
corespunzătoare.
Cei care doresc să se adâncească în arhive și,
mai ales, să cerceteze brevetele și beneficiarii ultimelor operațiuni
criminale la scară mondială sub pretextul Covid-19: accesați acest link.
Printre beneficiarii unor brevete foarte avantajoase o să dați de Yves
Levy (soțul Ministrului Sănătății Agnès Buzin, cunoscut ca fiind
coordonatorul laboratoarelor din Uhan), mari grupuri financiare, fonduri de investiții, bănci și foarte mulți membrii WEF...
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/#query=covid-19&tab=patent&page=1&prioritydate_lte=2016&prioritydate_gte=2014
https://rumble.com/v2885ls-sevillano-delgado-magneto-thermal-depuration-technique.html
duminică, 30 aprilie 2023
sâmbătă, 22 aprilie 2023
miercuri, 19 aprilie 2023
Al 3-lea Reich este încă puterea domnitoare în Germania
Psihologul și istoricul german, Marius Lohden, se alătură programului pentru a discuta recenta recunoaștere a Curții Supreme a Germaniei că al 3-lea Reich este încă puterea domnitoare în Germania. Discutăm și despre protocoalele tehnocrate NAZI și despre modul în care acest lucru se compară cu climatul politic tehnocratic de astăzi.
luni, 17 aprilie 2023
Nivelurile de constiinta – Dr. David R. Hawkins
https://trezireainterioara.com/post-title-5/
HARTA SCALEI CONȘTIINȚEI UMANE
Cu
ceea ce rezonam noi, fiecare, la ce cuvinte raspundem mai repede si ce
vibratie au ele, ce emotie accesam, acela este si nivelul nostru. La fel
si oamenii din jur, cu toate situatiile, si tot ce cream si atragem in
viata noastra fiecare. Toate sunt oglinzi interioare. Mai mult decat
faptul ca nimic nu e intamplator, tot timpul primesc ceea ce dau, creez
si ceea ce atrag, intr-o forma sau alta.
Doctorul David Hawkins ne lumineaza cu tabelul sau in care pune masuratorile nivelelor de vibratie.
David
R. Hawkins M.D., Ph. D. , renumit conferentiar si expert in procesele
mentale, este recunoscut in toata lumea ca un invatator important al
Caii Iluminarii. Scopul principal al numeroaselor sale lucrari si
conferinte il constituie facilitarea procesului iluminarii cititorului.
Cu o experienta de peste 50 de ani de practica psihiatrica, David R.
Hawkins este totodata un cercetator recunoscut in domeniul naturii
constiintei.
Dizertatia sa de doctorat ,,Analiza cantitativa si
calitativa si calibrarea nivelelor constiintei umane” a constituit baza
stiintifica de la care a fost scrisa cartea ,,Putere versus Forta”.
Lucrarea a fost publicata in numeroase editii straine si s-a clasat in
topul primelor 10 carti cel mai bine vandute in multe tari, fiind
deosebit de apreciata chiar de Maica Tereza, care afirma:,,O scriere
deosebita…raspanditi bucurie, iubire si compasiune prin cartile domniei
voastre. Rezultatul acestora este, dupa cum o stiti, pacea… “
In
lucrarea “Putere versus Forta”, David R. Hawkins ierarhizeaza nivelele
constiintei umane de la cel mai jos nivel pana la cel mai inalt, astfel:
rusinea, vina, apatia, durerea, frica, dorinta, mania, mandria,
curajul, neutralitatea, bunavointa, acceptarea, ratiunea, iubirea,
bucuria, pacea, iluminarea.
Starea noastra generala (“naturala” )
este definita de un singur nivel, insa de-a lungul unei saptamani, luni
etc. putem atinge pentru scurt timp si alte nivele. Acest lucru este
influentat de o serie de factori externi, cum sunt: TV-ul, filmele,
cartile, paginile de internet, locurile, obiectele, mancarea, oamenii.
Hawkins
precizeaza ca o crestere de la un nivel la altul poate determina o
schimbare foarte mare in viata ta si ca, din pacate, sunt din ce in ce
mai putine persoane la nivelele superioare decat la cele inferioare.
La
aceste nivele de constiinta pot fi clasificate si evenimentele,
obiectele sau societatile, nu doar oamenii. Pentru a putea avansa de la
un nivel la altul e nevoie de multa energie si uneori de ajutorul altor
persoane. E dificil sa urci chiar si un singur nivel, majoritatea
oamenilor nu reusesc acest lucru niciodata, Hawkins precizeaza in acest
sens ca 85% din oamenii de pe pamant traiesc sub nivelul Curajului.
Un
adevarat si important pas spre schimbare ar fi ca fiecare om sa incerce
sa-si ridice nivelul individual al constiintei. Odata realizat acest
lucru, persoanele pot raspandi nivele mai ridicate de constiinta celor
din jur, ceea ce ar avea un rezultat pozitiv.
Afirmatiile pe care
David R. Hawkins le face in lucrarea sa ,,Putere versus Forta” au fost
subiectul a milioane de testari facute pe mii de subiecti de-a lungul a
peste 25 de ani de cercetari. Cateva dintre cartile acestuia sunt:
“Adevar versus Falsitate. Cum le putem diferentia.”
“Descoperirea prezentei lui Dumnezeu. Non-dualitatea devotionala”
“Ochiul Sinelui de care nimic nu se poate ascunde”
“Putere versus Forta. Determinantii ascunsi ai comportamentului uman”
“Sinele: realitate si subiectivitate”
“Transcenderea nivelurilor constiintei. Scara spre Iluminare”
De
la scazut la ridicat, nivelele constiintei umane sunt: rusinea, vina,
apatia, durerea, frica, dorinta, mania, mandria, curajul, neutralitatea,
bunavointa, acceptarea, ratiunea, iubirea, bucuria, pacea, iluminarea.
Desi putem atinge pentru scurt timp anumite nivele, de obicei este un
nivel care defineste starea noastra “normala”. Sansele sunt sa fii cel
putin la nivelul curajului pentru ca daca ai fi la un nivel mai scazut,
probabil ca nu ai avea nici un interes constient in legatura cu
dezvoltarea proprie. Hawkins defineste aceasta scala ca fiind
logaritmica, asadar sint din ce in ce mai putine persoane la
nivelelesuperioare decat la cele inverioare. O crestere de la un nivel
la altul are ca rezultat o schimbare enorma in viata ta.
Rusinea
Nivel 20 – Doar un pas deasupra mortii. Probabil ca la nivelul acesta te
gandesti la sinucidere, ori esti un criminal in serie. Gandeste-te la
nivelul asta ca la ura directionata catre propria persoana.
Semnalmentele ruşinii:
– inferioritate de durată
– percepţie negativă a propriei persoane,
– atribuiri stabile şi interne de felul ”eu sunt de vină şi nu pot schimba acest fapt”,
– plecarea privirii,
– lipsa zâmbetului,
– dificultăţi în exprimare,
– sentimentul umilinţei,
– tendinţe de autoexcludere
Vinovatia
Nivel 30 – Un pas deasupra rusinii, dar e inca posibil sa te gandesti
la sinucidere. Te gandesti la tine ca la un pacatos, incapabil sa-ti
ierti pacatele trecutului.
– generază remuşcări, autoincriminări, masochism,
– generează tulburări psihosomatice – suicid,
– autoneglijare-autodepreciere,
– imagine de sine slabă,
– inserţie socială slabă, marginalizare autoimpusă,
– stimulează manipularea exterioară,
Apatia
Nivel 50 – Te simti fara speranta, o victima. Starea de neajutorare
invatata. Multi din oamenii strazii sunt blocati aici.
– generată de starea de sărăcie, disperare şi de lipsa speranţei,dar şi de toxiinfecţii (alcool, CO2)
– poate genera suicidul pasiv (subiectul nu intreprinde nimic pentru a ieşi din aceasta stare -nu are forţă),
– este starea specifică abandonaţilor, persoanelor vârstnice, a celor “năpăstuiţi de soartă”,
– sunt persoane puternic dependente şi abandonate,
– imprimă sentimentul de inutilitate a vieţii,
– dopamina si cortizolul sunt eliminate in exces,
– apar psihopatiile de tip schizoid, cu lipsă de discernământ şi cu efort eşuat de conştientizare,
– legatura cu divinitatea este privită ca inutilă (“sunt atât de vinovat încât nici Dumnezeu nu mai are ce-mi face”)
– indiferenţă afectivă, fară expresii faciale,
– este specifică în demenţe, oligofrenii, schizofrenii.
Durerea
Nivel 75 – O stare de tristete perpetua, sentimente de pierdere. E
posibil sa ajungi aici dupa ce pierzi pe cineva drag. Nivelul e mai
ridicat decat apatia de vreme ce incepi sa scapi de amorteala.
– tristeţe, descurajare, regrete,
– depresii constante,
– este o stare conştientă dar nu se pot mobiliza forţe de redresare,
– este nivelul doliului, al pierderilor, al ancorelor într-un trecut sumbru, tenebros,
– suferinţa este percepută ca preţ pentru viaţa de o trăieşte,
– este cimitirul evenimentelor traumatizante,
Frica
Nivel 100 – A vedea lumea ca un loc periculos si nesigur. Paranoia. De
obicei vei avea nevoie de ajutor ca sa treci peste nivelul acesta sau
vei ramane blocat pentru mult timp, cum ar fi de exemplu o relatie
abuziva.
– reduce câmpul de conştienţă în funcţie de intensitatea
fricii, putând genera paralizia “am îngheţat de frică”, sau se poate
situa pe extrema adversă, cu aţiuni distructive asupra obiectului ce
produce frica,
– induce nesiguranţă, frica şi nesiguranţa acţionează în tandem,
– induce teama de pedeapsă, anxietate, autoizolare socială,
–
este compensată de tendinţe de accedere spre vf ierarhiei sociale,
pentru a deţine puterea cu care să compenseze propriile slăbiciuni,
– induce retroversiv tendinţe de control asupra celorlalţi,
– este specifică “interogatorilor”,
– induce enurezis “am facut pe mine de frică”, deci scade controlul sfincterian,
– stres cronicizat ca efect al fricii prelungite,
–
activează sistemul neurofiziologic prin mecanismul “lupta sau fugi”, cu
degajare mare de adrenalină (inhibiţia fizică/psihică) şi posibil
compensată de noradrenalină (subiectul acţionează în consecinţă),
– generează frustrare ,în situaţii de frică prelungită neescaladată încă,
Dorinta
Nivel 125 – A nu se confunda cu fixarea si atingerea telurilor, acesta
este nivelul dependentei, al “setei” si al poftei – de bani, aprobare,
putere, faima, etc. Consumism. Materialism. Acesta este nivelul
fumatului, al bautului si al drogurilor.
– dorinţa se naşte din nemultumire şi trăieşte prin ataşament cu obiectul dorinţei,
– sediul D se află în pornirile instinctuale,
– D. presupune existenţa motivaţiei,
– D. ne mobilizează la acţiune, pp. Dinamică,
– nivelul energetic creşte eliminând riscul căderilor, există totuşi teama de eşec,
– dorinţa inseamnă Atracţie faţă de…, – Legea atracţiei
– ataşamentul înseamnă dependenţă faţă de…,
– detaşarea presupune stingerea dorinţei prin implinire sau renunţare,
– dorinţa exagerată naşte ataşament care duce la patimă,
– patimile duc la obsesii compulsive, manii, isterii,
– cea mai puternică dependenţă este cea de persoane, are ca efect controlul celui iubit, intră in scenă rolul de “interogator”,
Furia
Nivel 150 – Nivelul frustarii, adesea datorita faptului ca nu iti sunt
indeplinite asteptarile. Acest nivel te poate determina sa actionezi la
nivele mai inalte sau te poate tine blocat in ura. In relatiile abuzive
cel mai ades vei vedea o persoana in “manie” combinata cu o persoana in
“frica”.
– dinamism exacerbat în special al vieţii psihice,
– forţa psihică se centrează pe factorul declanşator,
– se îngustează câmpul conştiinţei cu focalizare pe problema cheie,
– are aspect negativ d.p.d.v. Energetic dar situează individul departe de pragul morţii,
– este provocată de nemulţumire,
– creşte cantitatea de adrenalină din organism,
– necompensată de noradrenalină se nasc comportamente dezlanţuite,
–
compensată in exces de noradrenalină Furia este reprimată, apar
afecţiuni organice – ficatul preia furia dar repercursiuni sunt şi la
nivelul bilei şi al splinei,
Mandria Nivel 175 – Primul nivel in
care incepi sa te simti bine, dar e un sentiment fals. Depinde de
circumstante externe (bani, prestigiu, etc), deci este vulnerabil.
Mandria poate duce la nationalism, rasism si razboaie religioase.
Gandeste-te la Nazisti. Un nivel de negare irationala si de aparare.
Fundamentalismul religios este de asemenea blocat la nivelul acesta.
Devii atat de prins in ceea ce crezi incat vezi un atac asupra a ceea ce
crezi ca pe un atac asupra propriei persoane.
– relevă stima de sine – este primul nivel energetic care pune in evidenţă stima de sine clar conturată,
– are conotaţie pozitivă dacă nu atinge îngâmfarea,
– predispune la exigenţă adresată celorlalţi, indiferenţă faţă de alte opinii,
– imagine distorsionată a lumii exterioare, în general denigratoare,
– poate duce la narcisism,
– pierderea mândriei duce la ruşine,
– pp. aroganţă, despotism, infatuare,
– mândria în copilărie duce la izolare,
– îndepărtează omul de la experienţe emoţionale pozitive,
– este strâns legată de Negare (îşi neagă defectele conştientizate din teama de vulnerabilitate),
– imprimă o falsă impresie a puterii deţinute,
Curajul
Nivel 200 – Primul nivel al adevaratei puteri. Am mai scris despre
acest nivel in alt postCourage is the gateway Aici este nivelul unde
incepi sa vezi viata ca pe ceva provocator si excitant in loc sa o vezi
ca pe ceva coplesitor. Incepi sa ai un vag interes pentru dezvoltarea
personala, desi la nivelul acesta probabil ca ai eticheta acest interes
drept creare de aptitudini, avansare in cariera, educatie, etc. Incepi
sa iti vezi viitorul ca pe o imbunatatire a trecutului in loc sa-l vezi
ca pe o continuare al aceluiasi nivel.
– primul pas spre evoluţie,
– conştientizarea adevăratei valori proprii,
– pp şi acceptarea pierderilor,
– asumarea eşecului,
– este un nivel incitant, provocator stimulator,
– stima de sine şi percepţia imaginii de sine sunt în coordonate corecte,
– curajul se cladeşte din copilărie,
– pp. o personalitae puternică,
– poate fi şi “curajul nebun”-exacerbare a curajului,
Neutralitatea
Nivel 250 – Acest nivel este descris de fraza live and let it live
“traieste si lasa si pe alti sa traiasca” .Este flexibil, relaxat si
neatasat. Indiferent ce o sa se intample o sa mergi cu valul. Nu trebuie
sa dovedesti nimic. Te simti in siguranta si te intelegi bine cu
celelalte persoane. Foarte multe persoane care lucreaza pe cont propriu
sunt la acest nivel. Nu este un nivel foarte confortabil. Nivelul
complacerii si al lenei. Iti asiguri traiul dar nu te straduiesti prea
tare.
Bunavointa Nivel 310 – Acum ca esti in siguranta si stai
confortabil, incepi sa-ti folosesti energia mai eficient. Doar sa te
descurci nu mai e destul. Incepe sa-ti pese in a-ti face treaba bine –
poate chiar pe cat de bine poti. Te gandesti la gestiunea timpului, la
productivitate si la a te organiza, lucruri care nu erau chiar atat de
importante pentru tine la nivelul neutralitatii. Gandeste-te la nivelul
acesta ca la dezvoltarea vointei si a autodisciplinei. Aceste persoane
sunt “soldatii” societatii; ei fac lucrurile bine si nu se plang prea
mult. Daca esti la scoala, atunci esti deja un elev foarte bun iti iei
studiile in serios si depui destul timp pentru a face o treaba buna.
Acesta este punctul in care constiinta incepe sa fie mai organizata si
mai disciplinata.
– reprezintă poarta de deschidere către avansare,
– sunt oameni aleşi, misionarii,
– prietenoşi, cu simţ dezvoltat al socialului,
– pot fi marii martiri,
– dispun de un puternic simţ empatic,
– au o stimă de sine puternică şi crescătoare prin confirmarea acţiunilor lor,
– nu cunosc mândria, ca trăire,
– sunt buni mesageri,
– deţin arta cuvântului,
– sunt făcătorii de lumi frumoase,
– prin ofertă permanentă îşi asigură fluxul permanent de energie,
– nu fac blocaje energetice,
Acceptare
Nivel 350 – Acum are loc un transfer puternic, si iti dai seama de
posibilitatile oferite de traiul proactiv. La nivelul acceptarii ai
devenit competent, si acum vrei sa-ti folosesti bine capacitatile.
Acesta este nivelul la care iti fixezi si atingi teluri. De fapt
inseamna ca incepi sa accepti responsabilitatea pentru rolul pe care il
ai in lume. Daca ceva este in neregula cu viata ta (cariera, sanatatea,
relatia) iti definesti rezolvarea, dorita si schimbi starea. Incepi sa
vezi mult mai clar imaginea de ansamblu a vietii tale. Acesta este
nivelul care determina multe persoane sa-si schimbe cariera, sa deschida
o afacere sau sa-si schimbe dieta.
– eşti creatorul propriei existenţe, propriului fel de a fi, de a trăi,
– nu presupune resemnare ci o acceptare anticipată a ceea ce îţi este dat să experimentezi,
– te ajută să decriptezi adevăratul sens al experienţelor trăite,
– reprezintă primul pas spre vindecare în terapie,
– deblochează energiile psihice, descătuşeşte creativitatea,
– nu te blochează în patimi sau indiferenţă,
– au o gestiune corectă a emoţiilor,
Ratiunea
Nivel 400 – La nivelul acesta transcenzi aspectele emotionale ale
nivelelor inferioare si incepi sa gandesti clar si rational. Hawkins
defineste nivelul acesta ca nivelul medicinei si al stiintei. Cum vad eu
lucrurile, cand ai ajuns la nivelul acesta, devii capabil sa-ti
folosesti capabilitatea de a rationa la maxim. Acum ai disciplina si
proactivitatea sa exploatezi la maxim capabilitatile tale naturale. Ai
ajuns in punctul in care spui, “Wow, Pot sa fac toate lucrurile astea,
si stiu ca trebuie sa le folosesc bine. Deci cum imi pot folosi cel mai
bine talentele?” Te uiti la lumea din jurul tau si incepi sa faci
contributii insemnate. La un nivel inalt, acesta este nivelul lui
Einstein si Freud. E probabil clar ca marea majoritate a oamenilor nu
ajung la nivelul acesta niciodata.
– pune in evidenţă inteligenţa şi raţiunea,
– pp. capacitatea de a lucra şi prelucra un volum mare de informaţii,
– forţa de decizie este rapidă şi corectă,
– putere de a lucra cu concepte şi principii,
– este nivelul oamenilor propusi pt premiul Nobel, inventivii,
– este nivelul celor ce au “o viaţa pt o idee”,
– incapacitatea ac nivel – nu putem discerne esenţa unui lucru şi nici punctul critic/vulnerabil al acestuia,
– Raţiunea sfidează Iubirea – poate fi punctul său critic ca nivel vibraţional,
Iubirea
Nivel 500 – Este iubirea neconditionata, o intelegere permanenta a
conexiunii cu tot ce exista. Gandeste-te la compasiune. La nivelul
ratiunii traiesti in serviciul mintii tale. Dar eventual ajungi la un
punct terminus unde cazi in capcana de a intelectualiza in exces. Vezi
ca ai nevoie de un context mai larg decat a gandi de dragul gandirii. La
nivelul iubirii, iti pui acum capul si celelalte talente ale tale in
slujba inimi tale (nu sentimentele tale, ci simtul tau de “Bun” (nu de
bine sau rau) – constiinta ta. Vad nivelul acesta ca pe
nivelul
trezirii la adevaratul tau sens. Motivele tale la nivelul acesta sunt
pure si necorupte de dorintele egoului. Acesta este nivelul unei vieti
intregi in slujba umanitatii. Gandeste-te la Gandhi, Maica Tereza,
Dr.Albert Schweitzer. La nivelul acesta incepi sa fii ghidat de o forta
mai mare decat tine. Apare sentimentul renuntarii la ale tale pentru
binele altora. Intuitia ta devine extrem de puternica.
– doar 4% din populaţia globului ating acest nivel vibraţional,
– este iubirea plină de iertare, de implicare, care porneşte din inimă şi nu trece prin filtrul raţiunii,
– este o iubire necondiţionată, neschimbatoare şi permanentă,
– conferă puteri nebanuite celui ce o manifestă,
– conferă capacitatea dea pătrunde acolo unde ochiul şi mintea omului comun nu poate pătrunde,
– ppresupune forţă de empatie, anticipare, înţelegere, dăruire, iertare,
– este nivelul adevăratei fericiri, al veneraţiei şi al revelării,
– nivelul endorfinei este permanent ridicat,
– lipsa iubirii duce la prăbuşirea sistemului imunitar,
Bucuria
Nivel 540 – O stare de bucurie univesala, de neclintit, greu de
definit. Eckhart Tolle descrie starea aceasta in “The Power of Now”.
Este nivelul atins de sfinti si de invatatorii spirituali avansati. Doar
a fi in jurul persoanelor de la acest nivel te face sa te simti
incredibil. La nivelul acesta viata este ghidata complet de sincronism
si intuitie. Nu mai este nevoie sa-ti fixezi teluri si sa-ti faci
planuri detaliate – expansiunea propriei constiinte iti permite sa
operezi la un nivel mult mai inalt. O experienta in care treci razant pe
langa
moarte te poate transporta temporar la nivelul acesta.
– reprezintă inelul Iubirii intrată tot mai mult în sfera necondiţionării,
– este nivelul vindecătorilor,
– presupune răbdare nemăsurată – “rabdarea sfinţilor”, atitudine pozitivă permanentă,
– blazonul ac nivel este compasiunea – privire plină de înţelegere şi iertare,
– extazul şi contemplarea creaţiei sunt la cote maxime, voinţa omului se contopeşte cu voinţa divină,
– aici sunt încălcate convenţiile sociale,
– se dezvoltă iubirea simultană a mai multor persoane, societăţi, populaţii,
– persoanele din acest nivel răspândesc iubire, pace şi linişte, devin atractori pentru lumea externă,
Pacea Nivel 600 – Transcendenta totala. Hawkins sustine ca acest nivel este atins de una in 10 milioane de persoane.
– aici se petrece transcendenţa, înţelegerea sinelui şi a conştiinţei de sine,
– percepţia îşi pierde focalizarea şi devine continuă,
– apare sentimentul de banalitate faţa de experienţa socială, comună tuturor,
– este domeniul specific geniilor, salvatorilor de lume, învăţătorilor spirituali,
– aici are loc “pacea îngerilor” sau a liniştii abisale,
– conceptele dispar, mintea nu mai emite concepte ci se subordonează conceptelor divine.
Iluminare
Nivel 700-1000 – Cel mai inalt nivel al constiintei umane, unde Omul se
amesteca cu divinitatea. Extrem de rar. Nivelul lui Krishna, Buddha,
Iisus. Chiar si numai a te gandi la persoane de la nivelul acesta iti
poate ridica imens nivelul de constiinta.
– este nivelul inspiraţiei puternice,
– aici sunt prezente câmpuri energetice ce influienţează întreaga omenire,
– aici Sinele se identifică cu Conştiinţa şi cu Divinitatea,
– aici mintea umană nu poate pătrunde,
– reprezinta varful evoluţiei energetice,
– este domeniul marilor iniţiaţi, tipul Christic, Salvatorul de lume,
– aici te unifici cu Divinitatea,
– aici nu mai există dualitate ca la celelalte nivele, este unicitate.
http://www.stankovuniversallaw.com/.../the-map-of.../
Cum
ne crestem vibratia si redevenim Conștiință, “observatorul pe dealuri”,
martorul lucid si atent mereu la tot, la minte si la trup: Meditatie
dinamica, Metoda Silva, rugaciune, Love or Above. Atentie, nu meditam
contempland, nu ne rugam cersind ceva divinitatii, ci devenim rugaciune,
devenim meditatie. Libertate, Lumina, Iubire si Recunostinta in
Acceptare, Pace si Liniste divina, Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!
STATUL VREA SA LEGIFEREZE CONFISCAREA COPIILOR plx-145/2023
ARTICOL SI COMENTARII PRELUATE DE PE FB, SURSA:
sâmbătă, 15 aprilie 2023
Curata radiatia din corp
nu folosi bicarbonat de sodiu, așa cum este de obicei amestecat cu aluminiu, folosește bicarbonat de sodiu ca singurul ingredient din el
Gândacii pot fi hrăniți cu oxid de Graphene ,Pâinea făcută din praf de greieri ar putea fi încărcată cu spori de bacterii
vineri, 7 aprilie 2023
MANCARE PENTRU PISICI , REETETE , AFECTIUNI
https://catnutrition.org/?fbclid=IwAR1Olou-dbpXBzFkZThQfn6TWbhedBcCmDM07uRDSI6pZ8hYGXBORDavIs0
https://catnutrition.org/pictorial/
Relaxează-te. Nu e vorba de astrofizică. Poți face mâncare pentru pisici.
Nu trebuie să arate așa când o faci. Cei care nu au experiență în acest domeniu susțin că, văzând poze, își mai ușurează teama că simplii muritori nu ar putea fi capabili să facă mâncare pentru pisici.
Iată un link către toate ingredientele non-carne pe care le folosesc. Și iată mai mult sau mai puțin cum arată când o fac eu.
Nu sunt un geniu în bucătărie
Și nici nu prețuiesc întotdeauna să petrec mult timp acolo. Dar să faci mâncare de casă pentru pisici este ceva mult mai ușor decât ai putea crede. Cu siguranță este mult mai ușor decât am crezut eu că va fi atunci când am început această aventură, cu mult timp în urmă, în zilele de demult, în 2002. Aveți încredere în mine: Totul va fi bine.
Priviți lucrurile astfel: așa-zișii profesioniști care pun acele etichete fanteziste pe cutii și pungi cu garanții nutriționale AAFCO sunt aceiași care au lăsat grâul contaminat și cine știe ce altceva să ajungă în alimente și să otrăvească mii de pisici și câini la începutul anului 2007. Știți că, cel mai probabil, puteți face mai mult decât atât. Este o chestiune de a fi organizat în ceea ce privește consumabilele pentru fabricarea alimentelor și apoi:
Să dai drumul la muzică pentru a-ți ține companie. Noi am optat pentru Bob Dylan în timpul ședinței foto de mai sus. Noi am fost "Stuck Inside of Mobile" cu "Memphis Blues". Din nou.
Scoțând mașina de tocat.
Asamblarea ingredientelor din rețetă.
Tăierea cărnii musculare (adică tăierea cel puțin a unei părți din carne în bucăți care nu vor fi măcinate), dacă optați pentru asta.
Măcinarea oaselor și a celorlalte părți de carne rămase pe oase împreună cu carnea de organe (inimă și ficat).
Adăugarea vitaminelor, a gălbenușurilor de ou și a celorlalte ingrediente din rețetă în apă și bătutul tuturor acestora. Lista mea de ingrediente este aici.
Se amestecă totul împreună.
Amestecarea tuturor.
Puneți amestecul în recipiente sigure pentru congelator. Eu folosesc o cană de măsurare pentru a dopa în borcane cu gură largă.
Să vă lăudați cu dreptate despre cât de tare sunteți pentru că faceți mâncare sănătoasă pentru pisici.
Asta e tot. Ai terminat.
E atât de simplu. Acum du-te și fă-ți curat în bucătărie, servește niște mâncare - încălzește-o într-o pungă sub apă caldă - pisicilor tale recunoscătoare și du-te și ascultă niște Ella Fitzgerald liniștitoare sau John Prine inspirat.
Timp total? Evident, asta depinde de cât de rapid ești. Eu fac mâncare pentru pisici de peste 20 de ani și am redus procesul de preparare a unui lot care să ajungă pentru două pisici timp de aproximativ două săptămâni la exact o oră, incluzând curățenia, aruncarea gunoiului, pauzele pentru întinderi, cântatul melodiilor lui John Prine etc. Adevărul este că, de când soțul meu s-a alăturat echipei de fabricare a hranei pentru pisici în urmă cu câțiva ani, împreună pregătim un lot mare (triplu sau cvadruplu față de rețeta de pe acest site) în 30 sau 40 de minute împreună, mai ales dacă cumpărăm pui întregi tăiați.
Dacă, la fel ca mine, aveți un furnizor în care aveți încredere deplină și care macină totul, inclusiv oasele? Timpul implicat este mult mai scurt. Familia care face mâncare pentru pisici împreună rămâne împreună și cheltuiește mult mai puțin timp și bani în clinicile veterinare. Dacă puteți face rost de un ajutor, dați-i drumul. Poate găsiți un prieten local și vă bucurați de un timp special împreună, tăind carnea și măcinând-o și ascultând melodii de spectacol. E mai bine decât să-ți cureți garajul, nu-i așa?
Timpul petrecut pentru a face mâncare pentru pisici este considerabil mai puțin decât cel pe care îl petreceam îngrijorându-mă pentru pisica mea bolnavă și mergând la veterinar atunci când avea o tulburare digestivă. Așa că da, deși este cu siguranță ceva de lucru, este foarte ușor de gestionat. Gândiți-vă la ea ca la o muncă de dragoste. Asta este ceea ce este.
Sfat fierbinte!
Sfatul meu fierbinte "nou", pe care nu pot să cred că mi-a luat mai bine de un deceniu să îl descopăr, este să nu deschizi capsulele individuale (atât de consumatoare de timp), ci să le pui într-o cană cu apă caldă și să le lași să se dizolve. Dacă deveniți nerăbdători, puteți folosi un blender de imersie pentru a emulsiona rapid.
https://catnutrition.org/recipes/
Două rețete de mâncare pentru pisici
Un pictorial și un video de preparare a unui lot de hrană este aici. Lista mea de cumpărături iHerb pentru anumite ingrediente uscate individuale (vitamine etc.) este aici.
Aceste rețete nu sunt recomandate pentru pisicile cu CKD (boală cronică de rinichi) - cunoscută anterior sub numele de CRF. După cum subliniază Dr. Lisa Pierson, există alte rețete mai potrivite pentru hrănirea pisicilor cu această afecțiune. Dacă aveți nevoie de o dietă specializată pentru pisica dumneavoastră, vă recomand să o contactați pe Terri Grow pentru o consultație.
Rețetă cu os adevărat
2 kg [4. 4 pounds] carne musculară crudă cu oase (coapse și pulpe de pui sau, mai bine, o carcasă întreagă de iepure sau de pui care să însumeze 2 kg; dacă nu folosiți o carcasă întreagă, optați pentru carne închisă la culoare, cum ar fi coapsele și pulpele de pui sau de curcan, și îndepărtați/nu folosiți 20-25% din oase; dacă folosiți iepure întreg, care are un raport os/carne mai mare decât cel de pui, diluați osul în plus adăugând încă 20 până la 25 la sută de carne musculară simplă și piele și grăsime de iepure, pui sau curcan) **** VEZI NOTA IMPORTANTĂ DE MAI JOS PRIVIND MODIFICAREA CANTITĂȚII DE OASE
400 de grame [14 oz] de inimă crudă (inimă de pui, dacă o puteți procura - este mai bine să nu folosiți inimă de vită; dacă nu este disponibilă inima, înlocuiți-o cu 4000 mg de taurină)
200 de grame [7 oz] ficat crud (ficat de pui dacă îl puteți procura - cel mai bine este să nu folosiți ficat de vită; dacă nu găsiți ficat adecvat, puteți substitui TEMPORAR și doar pentru o utilizare pe termen scurt cu 40.000 UI de vitamina A și 1600 UI de vitamina D; nu folosiți vitamina A/vitamina D ca substitut pentru ficatul adevărat mai mult de o perioadă scurtă de timp, deoarece nu este o opțiune viabilă pentru săptămâni sau luni întregi și creează o deficiență de cupru și zinc în alimentație).
NOTĂ: Dacă nu găsiți inimă sau ficat și decideți să înlocuiți cu Taurină/Vitamina A și D, nu uitați să ÎNLOCUIAȚI cantitatea lipsă de carne de organe cu o cantitate echivalentă de carne de mușchi. Cu alte cuvinte, dacă nu găsiți inimă, adăugați încă 400 de grame de carne/os. Dacă nu găsești ficatul, mai adaugi încă 200 de grame de carne/os.
16 oz [2 căni] de apă
4 gălbenușuri de ou crude (dacă puteți, folosiți ouă de la găini crescute în aer liber, fără antibiotice)***
4 capsule de supliment glandular crud, cum ar fi, de exemplu, suplimentul multiglandă de la Nutricology
4000 mg de ulei de somon (a se vedea nota din partea de jos a rețetei*)
800 UI de vitamina E ("dry E" funcționează bine)
4 capsule de complex de vitamina B-50
1,5 linguriță de sare Lite (cu iod) - NOTĂ: Dacă folosiți iepure întreg măcinat de la un furnizor, verificați cu acesta dacă glanda tiroidă este inclusă. Dacă este, săriți peste sare.
(opțional: 4 lingurițe de pulbere de coji de psyllium (8 lingurițe dacă se folosesc coji de psyllium întregi; vezi nota de la sfârșitul rețetei**)
NOTĂ: Dacă nu veți folosi imediat mâncarea și o veți congela pentru mai mult de o săptămână sau două, adăugați 4000 mg de taurină suplimentară pentru a compensa ceea ce s-ar putea pierde în timpul depozitării. De asemenea, nu este o idee rea să presărați Taurina suplimentară dintr-o capsulă pe hrană pe măsură ce o serviți de două sau trei ori pe săptămână, doar pentru a fi siguri că pisica dvs. primește o cantitate suficientă din acest aminoacid critic.
1. Îndepărtați aproximativ jumătate din piele de pe carnea mușchiului. 2. Tăiați în bucăți (adică tăiați) cât mai multă carne de mușchi (fără cea mai mare parte a pielii dacă folosiți carne de pui sau de curcan, dar lăsați pielea dacă folosiți iepure) cât puteți suporta în bucăți de mărimea unei mușcături (de mărimea unei monede de 5 cenți, aproximativ). Păstrați carnea tăiată în bucăți pentru mai târziu. Nu o tocați.
2. Grunjiți ficatul crud, orice piele, oasele crude cărnoase și inima crudă. După ce a fost măcinat, amestecați bine acest amestec de carne/oase și puneți-l din nou la frigider.
3. Umpleți un bol cu 2 căni de apă și bateți totul (fără carne), cu excepția psylliumului. Dacă a trebuit să înlocuiți ficatul cu vitamina A/D sau să înlocuiți inima cu taurină, adăugați înlocuitorii acum. Adăugați psyllium la sfârșit - dacă îl folosiți - și amestecați bine. În cele din urmă, puneți cele trei amestecuri laolaltă - "suspensia de suplimente" pe care tocmai ați amestecat-o, carnea măcinată / osul / organele și bucățile de carne pe care le-ați tăiat cu mâna. Porționați în recipiente și congelați.
REȚETA ȘI SFATURI DE SERVIRE
Nu umpleți prea mult recipientele. Alimentele se dilată atunci când sunt congelate și nu vreți ca capacele să se desprindă. Dezghețați pe parcurs. Alimentele nu trebuie lăsate decongelate în frigider mai mult de 48 de ore înainte de a fi servite. Pentru a servi, porționați într-o "punguță cu fermoar" și încălziți-o sub apă fierbinte în chiuvetă. Nu introduceți mâncarea în cuptorul cu microunde. Pisicilor pare să le placă cel mai mult mâncarea la ceva apropiat de "temperatura corpului de șoarece".
*La fiecare două sau trei zile, sugerez să stropiți câteva picături de ulei de somon proaspăt dintr-o capsulă proaspăt deschisă pe mâncarea pisicilor. Acizii grași esențiali din uleiul de somon sunt extrem de fragili și, deoarece nu știm exact cât de mult se pierde în timpul congelării, cred că este înțelept să folosiți puțin ulei de somon proaspăt direct pe mâncare de câteva ori pe săptămână. Majoritatea pisicilor adoră aroma.
**Nu toate pisicile au nevoie de fibre suplimentare (psyllium) în dieta lor. Dacă pisica dvs. a mâncat timp de mai mulți ani hrană comercială de calitate inferioară, în special hrană uscată, este posibil să își fi pierdut elasticitatea intestinală și să beneficieze de fibre suplimentare. Ca regulă generală, recomand utilizarea psylliumului atunci când o pisică adultă primește pentru prima dată hrană crudă. În prezent, adaug rareori psyllium în dieta pisicilor mele adulte. Țineți cont de faptul că unele pisici par să devină constipate fără fibre suplimentare, în timp ce alte pisici par să devină constipate dacă primesc prea multe fibre. Fiecare pisică este unică și va trebui să judecați ce funcționează cel mai bine pentru pisica dumneavoastră.
***IDacă nu vreți să irosiți albușurile de ou și nu aveți chef să faceți o prăjitură angelică, puneți-le la poșat, măcinați-le și aruncați-le în mâncare. O sursă de proteine fără fosfor.
UPDATE - începând cu 2016, am redus cantitatea de conținut de oase din hrană chiar mai mult decât în rețeta de mai sus; acum hrănesc 50 la sută carcasă întreagă cu os și 50 la sută carne dezosată. Raționamentul meu pentru a face acest lucru este aici.
Dacă folosiți acest link și nu ați mai comandat niciodată de la iHerb, veți economisi la prima comandă de ingrediente uscate folosite în această rețetă.
Rețetă FĂRĂ oase reale
(nu este recomandat pentru utilizare pe termen lung - folosirea oaselor reale este mai bună)
NOTĂ FOARTE IMPORTANTĂ: Rețeta care urmează este inferioară rețetei de mai sus. De ce? Pentru că nu conține oase reale și se bazează pe un supliment de calciu izolat. Pisicile ar trebui să mănânce os REAL. Dar dacă nu aveți încă un tocător, această rețetă va fi suficientă pentru o utilizare pe termen scurt. De asemenea, conține și puțină gelatină pentru a suplini lipsa cartilajului. Vă rugăm să nu folosiți această rețetă pe termen nelimitat.
1400 de grame [3 lbs] de carne de mușchi crudă (adică carne de coapse și de pulpe de pui. lăsând cam jumătate din piele)
400 de grame [14 oz] inimă crudă (inima de pui funcționează bine - dacă nu există inimă, înlocuiți-o cu 4000 mg de taurină)
200 de grame [7 oz] ficat crud (ficatul de pui funcționează bine - dacă nu găsiți ficat adecvat, puteți să îl înlocuiți TEMPORAR și doar pentru o utilizare pe termen scurt cu 40.000 UI de vitamina A și 1600 UI de vitamina D. Nu utilizați vitamina A/vitamina D ca substitut pentru ficatul adevărat pentru mai mult de o perioadă scurtă de timp, deoarece nu este o opțiune viabilă pentru săptămâni sau luni întregi și creează o deficiență de cupru și zinc în dietă).
NOTĂ: Dacă nu găsiți inimă sau ficat și decideți să înlocuiți cu Taurina/Vitamina A și D, atunci nu uitați să ÎNLOCUIAȚI cantitatea lipsă de carne de organe cu o cantitate echivalentă de carne de mușchi. Cu alte cuvinte, dacă nu găsiți inimă, adăugați încă 400 de grame de carne. Dacă nu găsești ficatul, mai adaugi încă 200 de grame de carne/os.
16 oz [2 căni] de apă
3.08 linguri (9.25 lingurițe) făină de oase (tipul destinat consumului uman - nu cel folosit pentru grădinărit)
2 linguri de gelatină fără aromă
4 gălbenușuri de ou crude (dacă puteți, folosiți ouă de la găini crescute în aer liber, fără antibiotice)***
4 capsule de supliment glandular crud, cum ar fi, de exemplu, suplimentul multigland de la Nutricology
4000 mg de ulei de somon (a se vedea nota din partea de jos a rețetei*)
800 UI de vitamina E ("dry E" funcționează bine)
4 capsule de complex de vitamina B-50
1,5 linguriță de sare Lite (cu iod) NOTĂ: Dacă folosiți iepure întreg măcinat de la un furnizor, verificați cu acesta dacă glanda tiroidă este inclusă. Dacă este, săriți peste sare.
(opțional: 4 lingurițe de pulbere de coji de psyllium (8 lingurițe dacă se folosesc coji de psyllium întregi; vezi nota de la sfârșitul rețetei**)
NOTĂ: Dacă nu veți folosi imediat mâncarea și o veți congela pentru mai mult de o săptămână sau două, adăugați 4000 mg de taurină suplimentară pentru a compensa ceea ce s-ar putea pierde în timpul depozitării. De asemenea, nu este o idee rea să presărați Taurina suplimentară dintr-o capsulă pe hrană pe măsură ce o serviți de două sau trei ori pe săptămână, doar pentru a fi siguri că pisica dvs. primește o cantitate suficientă din acest aminoacid critic.
1. Îndepărtați aproximativ jumătate din piele de pe carnea musculară. 2. Tăiați (adică, tăiați) o mare parte din carnea musculară (fără cea mai mare parte a pielii dacă folosiți carne de pui sau de curcan, dar lăsați pielea dacă folosiți iepure) în bucăți de mărimea unei mușcături (de mărimea unei monede de 5 cenți, aproximativ). Păstrați carnea tăiată în bucăți pentru mai târziu - nu o tocați.
2. Se macină ficatul crud, carnea rămasă și inima crudă. După ce a fost măcinat, amestecați bine acest amestec și puneți-l din nou la frigider. După ce a fost măcinat, amestecați foarte bine acest amestec și puneți-l la frigider.
3. Umpleți un bol cu 2 căni de apă și bateți totul (fără carne), cu excepția psylliumului și a gelatinei. Dacă a trebuit să înlocuiți ficatul cu vitamina A și D sau inima cu taurină, adăugați acești înlocuitori acum. Adăugați psyllium (dacă îl folosiți) și gelatina la sfârșit și amestecați bine. (Dacă adăugați psyllium și gelatină prea devreme, acestea se aglomerează.) În cele din urmă, puneți împreună cele trei amestecuri - "suspensia de suplimente" pe care tocmai ați amestecat-o, carnea măcinată și bucățile de carne pe care le-ați tăiat cu mâna. Porționați în recipiente și congelați.
REȚETA ȘI SFATURI DE SERVIRE
Nu umpleți prea mult recipientele. Dezghețați doar ceea ce puteți folosi în 48 de ore. Încălziți mâncarea într-o pungă de plastic sub apă fierbinte pentru a îndepărta răceala și serviți.
*La fiecare două sau trei zile, sugerez să puneți în mâncarea pisicilor câteva picături de ulei proaspăt de somon dintr-o capsulă proaspăt deschisă. Acizii grași esențiali din uleiul de somon sunt extrem de fragili și, deoarece nu știm exact cât de mult se pierde în timpul congelării, cred că este înțelept să folosiți puțin ulei de somon proaspăt direct pe mâncare de câteva ori pe săptămână. Majoritatea pisicilor adoră aroma.
**Nu toate pisicile au nevoie de fibre suplimentare (psyllium) în dieta lor. Dacă pisica dvs. a mâncat timp de mai mulți ani hrană comercială de calitate inferioară, în special hrană uscată, este posibil să își fi pierdut elasticitatea intestinală și să beneficieze de fibre suplimentare. Ca regulă generală, recomand utilizarea psylliumului atunci când o pisică adultă primește pentru prima dată hrană crudă. În prezent, adaug rareori psyllium în dieta pisicilor mele adulte. Țineți cont de faptul că unele pisici par să devină constipate fără fibre suplimentare, în timp ce alte pisici par să devină constipate dacă primesc prea multe fibre. Fiecare pisică este unică și va trebui să judecați ce funcționează cel mai bine pentru pisica dumneavoastră.
***IDacă nu vreți să irosiți albușurile de ou și nu aveți chef să faceți o prăjitură angelică, puneți-le la poșat, măcinați-le și aruncați-le în mâncare. O sursă de proteine fără fosfor.
Câtă mâncare se face?
Un lot bazat pe rețeta de sus face un pic peste 2 kg de mâncare. Cât timp va dura aceasta depinde în întregime de pisica dumneavoastră.
De fapt, de obicei, eu fac un lot de mărimea triplă sau cvadruplă. Am suficient spațiu de depozitare în congelator, așa că acest lucru face posibilă păstrarea cu ușurință a loturilor mari.
Dacă folosiți borcanele super-inteligente de dimensiuni mici pentru conserve sau congelare pentru a depozita hrana (vezi secțiunea Consumabile), fiecare borcan are o capacitate de aproximativ 400 de grame de hrană. Asta înseamnă că, dacă faceți un lot de o singură mărime (2 kg), veți avea nevoie de aproximativ cinci sau șase borcane pentru a stoca mâncarea.
Aceste borcane ar trebui să hrănească o pisică adultă sănătoasă medie (și știu, nicio pisică nu este medie) timp de aproximativ 12-14 zile. Vă rugăm să înțelegeți că pofta de mâncare, nevoile, nivelul de activitate, mărimea corpului și stările de spirit ale fiecărei pisici sunt diferite, așa că kilometrajul poate varia.
Sari pe pagina Întrebări frecvente pentru mai multe informații despre cât de mult trebuie să vă hrăniți pisica. (Alertă de spoiler: chiar nu știu, dar vă pot da o estimare aproximativă).
https://www.facebook.com/feedcatswell
https://catnutrition.org/obesity/
OBEZITATE
Renunță la hrana uscată
Reducerea sau eliminarea carbohidraților - o idee bună pentru orice carnivor, supraponderal sau nu - este absolut esențială pentru o pierdere în greutate sigură și de durată. Acesta este motivul pentru care nu există nicio modalitate de a reduce în siguranță greutatea unei pisici obeze folosind o dietă care conține orice fel de hrană uscată. Niciodată. Hrana uscată nu ajută o pisică să slăbească în siguranță și nu o va face niciodată.
Dr. Jean Hofve a dat lovitura în articolul său pătrunzător despre obezitatea felină, observând că hrana uscată este "de fapt acolo unde se află cele mai periculoase calorii". Pisica, notează ea, "este adaptată în mod unic pentru a obține energie din proteine și grăsimi; prada naturală a pisicii conține foarte puțini carbohidrați. Pentru majoritatea pisicilor, carbohidrații sunt transformați în grăsime, în loc să fie arși pentru energie. În mod clar, aceasta este opusul direcției în care vrem să ajungem!".
Apropo, Dr. Hofve le-a făcut o favoare magnific de generoasă îngrijitorilor de pisici, menținând o bibliotecă online minunată, gratuită, care este plină de eseuri scurte și ușor de înțeles despre o mare varietate de probleme de sănătate, nutriție și comportament felin. Dacă nu ați parcurs deja acest site, vă sugerez cu tărie să îl marcați și să îl păstrați la îndemână pentru referințe viitoare.
Nu este pur și simplu o chestiune de reducere a caloriilor sau de reducere a grăsimilor. Preocuparea de a face rău grav unei pisici obeze prin reducerea caloriilor și permițându-i să sară peste prea multe mese este reluată în articolul Dr. Hofve, care notează că "dieta" pentru reducerea caloriilor "poate provoca probleme și mai grave, cum ar fi boli hepatice care pun viața în pericol. Sărirea unei singure mese poate arunca o pisică sensibilă într-o problemă serioasă".
Mesajul nu ar putea fi mai clar de atât. Când vine vorba de obezitate la pisici? Carbohidrații sunt cei vinovați. Potrivit unui articol din noiembrie 2004 din Medical News Today, care rezuma un studiu finanțat de Morris Animal Foundation, doctorii Deborah Greco și Mark Peterson - endocrinologi din cadrul The Animal Medical Center din New York - au demonstrat că diabetul felin, cauzat de prea multă grăsime, apare cel mai des la pisicile obeze. Cel mai important, rezultatele studiului au arătat că pisicile diabetice care urmează dieta "Catkins" pot renunța adesea la injecțiile zilnice de insulină cu totul. Deci? A face ca o pisică obeză să slăbească în condiții de siguranță nu numai că este esențial pentru ca pisica dumneavoastră să se simtă bine și să se simtă ca o pisică, dar este esențial pentru a ajuta la evitarea unei maladii costisitoare și mizerabile precum diabetul. Același articol din Medical News Today a observat că abordarea tradițională de a le oferi pisicilor diabetice o dietă bogată în fibre pentru a le ajuta să slăbească poate ajuta pisicile să piardă grăsime, dar animalele pierd și mușchi. O alegere mult mai sănătoasă este o dietă săracă în carbohidrați/ cu conținut ridicat de proteine.
Pacienții de la The Animal Medical Center și de la Colorado State University au participat la un studiu clinic, iar dintre pisicile care au urmat dieta bogată în proteine, un procent remarcabil de 68% au renunțat la insulină. Dr. Greco a remarcat că dieta bogată în proteine a funcționat cel mai bine deoarece este similară cu ceea ce ar mânca pisicile în sălbăticie.
Din nou? Bunul simț prevalează. Folosirea Mamei Natură ca ghid este cel mai înțelept mod de abordare a tuturor tipurilor de afecțiuni ale felinelor.
"Lucrul care m-a convins că aceasta este dieta potrivită a fost îmbunătățirea calității vieții acestor pisici", spune Dr. Greco. "Au redevenit pisicuțe".
Și un șoricel vă va îndruma
Bine, deci, doar pentru distracție, să ne uităm la defalcarea nutrițională a unei carcase de șoarece - ceva asemănător cu hrana pe care atât de înțeleaptă Mama Natură a destinat-o carnivorelor. O carcasă de șoarece are aproximativ trei procente de carbohidrați. Hrană uscată pentru pisici? Are între 35 și 50 la sută carbohidrați. Și ce se întâmplă dacă hrăniți o pisică cu mai mulți carbohidrați decât a fost proiectată anatomic să mănânce? Carbohidrații din alimentație care nu sunt folosiți pentru energie sunt depozitați sub formă de grăsime. Nu este nevoie de o diplomă în nutriție pentru a-ți da seama că, dacă pui un carnivor obligat la o dietă bogată în carbohidrați, va deveni mai ușor obeză decât o pisică cu o dietă săracă în carbohidrați.
Pe minunatul ei site, Dr. Lisa Pierson spune acest lucru mai succint decât aș putea eu vreodată: "Carbohidrații sunt folosiți la minimum pentru energie, iar cei care nu sunt folosiți sunt transformați și depozitați sub formă de grăsime. Așa-numitele diete "ușoare" care se găsesc pe piață au vizat conținutul de grăsimi ca fiind nutrientul care trebuie redus, dar, în acest fel, producătorii de hrană pentru animale de companie au crescut fracția de cereale, ceea ce a dus la un nivel mai ridicat de carbohidrați. Prin urmare, multe pisici supraponderale care mănâncă aceste diete sunt în continuare obeze. Aceste diete "ușoare" se numără printre cele mai nepotrivite pentru specii și nesănătoase diete disponibile pentru îngrijitorii de pisici. Mulți îngrijitori hrănesc cu cantități foarte mici din aceste diete în speranța că pisica lor va slăbi, dar hrănirea cu o cantitate mică dintr-o dietă care este nepotrivită pentru specie NU este soluția! Îngrijitorul se alege pur și simplu cu o pisică morocănoasă și supraponderală."
Și? Cu ce ar trebui să vă hrăniți? Dacă ați petrecut deja ceva timp uitându-vă la celelalte părți ale site-ului meu, nu va fi o surpriză faptul că eu cred că o dietă crudă fără cereale, echilibrată, pregătită acasă, precum cea pe care o recomand pe acest site, este cea mai bună cale de urmat. Sau ați putea achiziționa o dietă crudă pre-făcută de calitate reală, care nu conține cereale sau legume. Pisicile sunt carnivore. Au stomacuri simple, făcute pentru a digera carnea - nu cerealele sau legumele. Nu au amilază salivară pentru a descompune materia vegetală din gură.
Și uite ce dinți frumoși are o pisică! Acei canini frumoși, ascuțiți și proeminenți sunt acolo pentru a înjunghia. Întreaga structură a gurii unei pisici este concepută pentru a tăia bucăți de carne și a o înghiți întreagă. Acele limbi răgușite pot linge carnea de pe oase. În loc de molari care macină și se mișcă înainte și înapoi, pisica are dinții din spate carnivori care acționează ca niște foarfeci pentru a tăia carnea.
Uitați-vă la tălpile pisicii dumneavoastră. Acestea sunt inelate cu blană, deoarece Mama Natură a conceput-o pentru a pândi în tăcere și a se apropia de prada ei. Mustățile îi permit să se deplaseze cu încredere în întuneric și o ghidează spre ceafă pentru o mușcătură ucigașă.
Pisicile sunt carnivore. Iar a-i da pisicii dvs. dieta pe care natura a conceput-o este cel mai bun mod de a o readuce la adevărata ei formă, zveltă. Hrănirea ei cu cereale cu carbohidrați și cu aromă de carne o va menține grasă și îi va scurta calitatea și cantitatea vieții.
Dacă nu sunteți dispus sau capabil să faceți o dietă preparată în casă, atunci vă rugăm să vă înțărcați în siguranță pisica de la toate alimentele uscate și să o treceți la o hrană conservată de calitate, care are un conținut minim sau deloc de cereale. Odată ce mănâncă o hrană conservată bună, nu-i mai dați hrană uscată.
Nu mai hrăniți-o cu hrană uscată
Dacă aveți un dependent devotat și încăpățânat de hrană uscată, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să nu-i mai dați hrană gratuită cu crochete. Acest lucru este absolut esențial.
A avea mâncare la dispoziție 24 de ore din 24, 7 zile din 7, NU este o idee bună pentru nicio pisică, iar dacă pisica dvs. are acces constant la această hrană, vă va fi foarte greu să o treceți la o hrană conservată mai sănătoasă, cu conținut scăzut de carbohidrați, umedă și bogată în proteine. Un mod de abordare este să oferiți două sau trei mese pe zi cu o cantitate foarte mică de hrană uscată (poate 1/8 până la 1/4 de cană) și, după 30 de minute, să ridicați mâncarea pe care nu a mâncat-o. Apoi, nu cedați dacă vă imploră pentru o gustare între mese. Vreți ca pisica dumneavoastră să se obișnuiască să mănânce după un program în acest fel - la orele de masă.
TREBUIE să încetați să-i mai dați hrană uscată.
Începeți să introduceți hrană nesecată
În continuare, după ce ați stabilit orele de masă fixe pentru câteva zile sau o săptămână, începeți să pregătiți mesele NUMAI cu hrană bună la conservă. Dacă pisica dvs. refuză să se atingă de ea, ridicați mâncarea și încercați din nou câteva ore mai târziu.
Da, este nevoie de răbdare pentru a face ca o pisică să renunțe la hrana uscată și să treacă la ceva mai sănătos, dar gândiți-vă cât timp ar fi nevoie dacă pisica dumneavoastră ar dezvolta diabet sau o altă boală și ați fi nevoiți să cheltuiți timp, bani și energie pentru a face față acestei situații.
Dacă, după aproximativ 18 ore, pisica dvs. încă a refuzat mâncarea conservată, oferiți-i o cantitate mică de hrană uscată - aproximativ o lingură. În acest moment, s-ar putea să trebuiască să încercați să serviți un alt tip de mâncare conservată pentru a vedea dacă o va încerca. Un alt truc este să presărați cu generozitate o parte din hrana uscată zdrobită pe un sfert de cană de mâncare conservată și să i-o oferiți și apoi, pe o perioadă de două-trei zile, începeți să folosiți din ce în ce mai puțin din crochetele zdrobite și din ce în ce mai mult din cea conservată. Dumneavoastră veți fi cel mai bun judecător pentru a decide cât de repede să faceți acest lucru, în funcție de modul în care pisica dumneavoastră se adaptează.
Un alt truc este să înmuiați o parte din hrana uscată în "sucul" hranei conservate pentru a începe să îi obișnuiți papilele gustative cu gustul hranei mai bune.
Nu vă înfometați pisica
Ideea aici este simplă și complicată în același timp. Doriți ca pisica dvs. să treacă cât mai repede la o hrană bună, de preferință fără cereale și conservată, dar nu vreți să o înfometați până la supunere și să riscați o lipidoză hepatică dacă îi permiteți să rămână fără niciun fel de hrană mai mult de 18-24 de ore. Nu este foarte sigur să lași o pisică supraponderală să stea mai mult de 24 de ore fără mâncare. Lipidoza hepatică devine o problemă serioasă odată ce o pisică supraponderală a stat fără hrană timp de 48 de ore.
Lipidoza hepatică este o afecțiune în care grăsimea se acumulează în celulele hepatice individuale și reprezintă un risc real pentru pisicile supraponderale care nu mai mănâncă deloc. În lipsa hranei, organismul începe să trimită celulele adipoase către ficat pentru a procesa lipoproteinele ca și combustibil. Lipoproteinele sunt compuse dintr-o proteină simplă și o componentă grasă care transportă grăsimile în sânge. Netratat, ficatul poate ceda și pisica poate muri. Literatura de specialitate veterinară sugerează că aproximativ 70% dintre pisici se vor recupera din lipoidoza hepatică dacă sunt spitalizate și hrănite prin intermediul unor tuburi. Cine vrea să își supună pisica la așa ceva? Nimeni. Deci, din nou, amintiți-vă că înfometarea unei pisici supraponderale nu este o opțiune. Ele nu pot "trăi din grăsimea lor". Grăsimea lor, de fapt, le poate ucide. Așa că țineți cont de acest lucru pe măsură ce abordați un program sensibil de slăbire pentru pisica dumneavoastră grasă.
În mod ideal, clientul dvs. de pierdere în greutate pentru feline ar trebui să mănânce cel puțin câte ceva la fiecare 12 ore. Chiar este în regulă să o lăsați să stea 12 ore fără mâncare; să sperăm că un pic de foame va ajuta ca stimulent pentru a o determina să mănânce alimente mai sănătoase, care nu sunt uscate. Odată ce a trecut cu succes la o dietă bogată în proteine și săracă în carbohidrați și a renunțat la toate alimentele uscate, începeți să îi dați două-trei mese mici de conserve pe zi.
Nu uitați, chiar și cea mai proastă hrană conservată este mai bună decât cea uscată, deoarece va fi invariabil mai săracă în carbohidrați și va avea mult mai multă umiditate. Apa din mâncarea conservată nu este un material de umplutură irosit, inutil, care este acolo doar pentru a ocupa spațiu. Este o asigurare că o pisică își primește hidratarea odată cu mâncarea, așa cum a vrut natura. O pisică care mănâncă hrană uscată, chiar dacă bea apă suplimentară, tot are aproximativ doar jumătate din aportul de apă al unei pisici care mănâncă hrană conservată.
Una dintre cele mai înduioșătoare povești pe care le-am auzit este cea a unei pisici foarte drăguțe, blânde și dulci, pe nume Molly. Când a ajuns prima dată în casa ei adoptivă, Molly era grotesc de supraponderală. "Îngrijitorul" ei anterior încercase să folosească "controlul porțiilor" cu hrană uscată - și chiar o zgardă cu șocuri - pentru a o face pe Molly să mănânce mai puțin din hrana uscată și să slăbească. Aceste abordări, firește, nu au funcționat.
Povestea lui Molly
Molly înainte de . .
Săraca Molly abia putea să meargă, purtând toată greutatea în plus. Avea o mătreață groaznică și nu reușea nici măcar să își țină spatele curat. Știm cât de meticuloasă este o pisică în mod natural în ceea ce privește igiena personală. Imaginați-vă cât de îngrozitor este pentru o pisică care nu este capabilă să se curețe singură.
Ea nu putea să alerge. La naiba, abia se putea mișca. Îngrijitoarea ei adoptivă - Dr. Lisa Pierson, din fericire - a făcut totul pentru Molly. I-a luat mâncarea uscată și a început un program de "iubire dură" pentru a o face să mănânce doar mâncare conservată fără cereale. Și nu a fost ușor. Metabolismul lui Molly era un dezastru și pur și simplu își refuza mâncarea. Pentru că starea ei o expunea unui risc serios de lipidoză hepatică și pentru că Dr. Pierson era bine pregătită și avea abilitățile necesare, a hrănit-o pe Molly cu seringa, în siguranță, cu o conservă bună și a continuat să o hrănească astfel o perioadă de timp, pentru ca ea să poată începe să primească mese regulate și nutritive. După aceea, Molly a început încet-încet să arate din nou interes pentru mâncare.
Încet, în mod constant, în timp, greutatea lui Molly a început să scadă - și a continuat. A slăbit mâncând 5,5 uncii în fiecare zi dintr-o conservă fără cereale de bună calitate.
Odată ce Molly a fost pe drumul cel bun, Dr. Pierson i-a găsit un cămin iubitor cu o îngrijitoare foarte devotată și implicată, care înțelege cât de important este să o țină departe de orice hrană uscată și să se asigure că ea continuă să mănânce doar hrana conservată, fără cereale, care a ajutat-o să înceapă să scadă toată greutatea suplimentară și nesănătoasă pe care biata drăguță o avea.
. . și Molly după aceea, pe cale să ajungă la greutatea potrivită.
Când a început la Tabăra de îngrășare pentru pisici rătăcitoare a Dr. Pierson, Molly cântărea peste 20 de kilograme. Cinci luni și jumătate mai târziu, Molly cântărea în jur de 16 kilograme. La câteva luni după aceea - sub ochiul iubitor al noului ei îngrijitor care a respectat dieta fără cereale și a ținut-o pe Molly departe de toată hrana uscată periculoasă și care îngrașă - Molly cântărea sub 15 kilograme. Acest lucru înseamnă că, de când a început programul de slăbire, a pierdut în siguranță peste 26 la sută din greutatea sa corporală.
Ea este acum pe drumul cel bun pentru a avea dimensiunea corectă pentru corpul ei. Pentru prima dată după mult timp, ea poate să se curețe singură. Blana ei este elegantă, mătăsoasă și, în general, minunată. Și cea mai fericită veste dintre toate este că noua ei îngrijitoare raportează că Molly aleargă și sare din nou. Poate chiar să stea în picioare pe picioarele din spate.
Molly a putut fi din nou o pisică adevărată.
Let’s stay focused on meat-based snacks and food replacements: