vineri, 7 aprilie 2023

MANCARE PENTRU PISICI , REETETE , AFECTIUNI

 https://catnutrition.org/?fbclid=IwAR1Olou-dbpXBzFkZThQfn6TWbhedBcCmDM07uRDSI6pZ8hYGXBORDavIs0

 https://catnutrition.org/pictorial/

Relaxează-te. Nu e vorba de astrofizică. Poți face mâncare pentru pisici.

Nu trebuie să arate așa când o faci. Cei care nu au experiență în acest domeniu susțin că, văzând poze, își mai ușurează teama că simplii muritori nu ar putea fi capabili să facă mâncare pentru pisici.

Iată un link către toate ingredientele non-carne pe care le folosesc. Și iată mai mult sau mai puțin cum arată când o fac eu.

Nu sunt un geniu în bucătărie

Și nici nu prețuiesc întotdeauna să petrec mult timp acolo. Dar să faci mâncare de casă pentru pisici este ceva mult mai ușor decât ai putea crede. Cu siguranță este mult mai ușor decât am crezut eu că va fi atunci când am început această aventură, cu mult timp în urmă, în zilele de demult, în 2002. Aveți încredere în mine: Totul va fi bine.

Priviți lucrurile astfel: așa-zișii profesioniști care pun acele etichete fanteziste pe cutii și pungi cu garanții nutriționale AAFCO sunt aceiași care au lăsat grâul contaminat și cine știe ce altceva să ajungă în alimente și să otrăvească mii de pisici și câini la începutul anului 2007. Știți că, cel mai probabil, puteți face mai mult decât atât. Este o chestiune de a fi organizat în ceea ce privește consumabilele pentru fabricarea alimentelor și apoi:

    Să dai drumul la muzică pentru a-ți ține companie. Noi am optat pentru Bob Dylan în timpul ședinței foto de mai sus. Noi am fost "Stuck Inside of Mobile" cu "Memphis Blues". Din nou.
    Scoțând mașina de tocat.
    Asamblarea ingredientelor din rețetă.
    Tăierea cărnii musculare (adică tăierea cel puțin a unei părți din carne în bucăți care nu vor fi măcinate), dacă optați pentru asta.
    Măcinarea oaselor și a celorlalte părți de carne rămase pe oase împreună cu carnea de organe (inimă și ficat).
    Adăugarea vitaminelor, a gălbenușurilor de ou și a celorlalte ingrediente din rețetă în apă și bătutul tuturor acestora. Lista mea de ingrediente este aici.
    Se amestecă totul împreună.

Amestecarea tuturor.
    Puneți amestecul în recipiente sigure pentru congelator. Eu folosesc o cană de măsurare pentru a dopa în borcane cu gură largă.
    Să vă lăudați cu dreptate despre cât de tare sunteți pentru că faceți mâncare sănătoasă pentru pisici.

Asta e tot. Ai terminat.

E atât de simplu. Acum du-te și fă-ți curat în bucătărie, servește niște mâncare - încălzește-o într-o pungă sub apă caldă - pisicilor tale recunoscătoare și du-te și ascultă niște Ella Fitzgerald liniștitoare sau John Prine inspirat.

Timp total? Evident, asta depinde de cât de rapid ești. Eu fac mâncare pentru pisici de peste 20 de ani și am redus procesul de preparare a unui lot care să ajungă pentru două pisici timp de aproximativ două săptămâni la exact o oră, incluzând curățenia, aruncarea gunoiului, pauzele pentru întinderi, cântatul melodiilor lui John Prine etc. Adevărul este că, de când soțul meu s-a alăturat echipei de fabricare a hranei pentru pisici în urmă cu câțiva ani, împreună pregătim un lot mare (triplu sau cvadruplu față de rețeta de pe acest site) în 30 sau 40 de minute împreună, mai ales dacă cumpărăm pui întregi tăiați.

Dacă, la fel ca mine, aveți un furnizor în care aveți încredere deplină și care macină totul, inclusiv oasele? Timpul implicat este mult mai scurt. Familia care face mâncare pentru pisici împreună rămâne împreună și cheltuiește mult mai puțin timp și bani în clinicile veterinare. Dacă puteți face rost de un ajutor, dați-i drumul. Poate găsiți un prieten local și vă bucurați de un timp special împreună, tăind carnea și măcinând-o și ascultând melodii de spectacol.  E mai bine decât să-ți cureți garajul, nu-i așa?

Timpul petrecut pentru a face mâncare pentru pisici este considerabil mai puțin decât cel pe care îl petreceam îngrijorându-mă pentru pisica mea bolnavă și mergând la veterinar atunci când avea o tulburare digestivă. Așa că da, deși este cu siguranță ceva de lucru, este foarte ușor de gestionat. Gândiți-vă la ea ca la o muncă de dragoste. Asta este ceea ce este.
Sfat fierbinte!

Sfatul meu fierbinte "nou", pe care nu pot să cred că mi-a luat mai bine de un deceniu să îl descopăr, este să nu deschizi capsulele individuale (atât de consumatoare de timp), ci să le pui într-o cană cu apă caldă și să le lași să se dizolve. Dacă deveniți nerăbdători, puteți folosi un blender de imersie pentru a emulsiona rapid. 

https://catnutrition.org/recipes/

Două rețete de mâncare pentru pisici

Un pictorial și un video de preparare a unui lot de hrană este aici. Lista mea de cumpărături iHerb pentru anumite ingrediente uscate individuale (vitamine etc.) este aici.

Aceste rețete nu sunt recomandate pentru pisicile cu CKD (boală cronică de rinichi) - cunoscută anterior sub numele de CRF. După cum subliniază Dr. Lisa Pierson, există alte rețete mai potrivite pentru hrănirea pisicilor cu această afecțiune. Dacă aveți nevoie de o dietă specializată pentru pisica dumneavoastră, vă recomand să o contactați pe Terri Grow pentru o consultație.

Rețetă cu os adevărat

2 kg [4. 4 pounds] carne musculară crudă cu oase (coapse și pulpe de pui sau, mai bine, o carcasă întreagă de iepure sau de pui care să însumeze 2 kg; dacă nu folosiți o carcasă întreagă, optați pentru carne închisă la culoare, cum ar fi coapsele și pulpele de pui sau de curcan, și îndepărtați/nu folosiți 20-25% din oase; dacă folosiți iepure întreg, care are un raport os/carne mai mare decât cel de pui, diluați osul în plus adăugând încă 20 până la 25 la sută de carne musculară simplă și piele și grăsime de iepure, pui sau curcan) **** VEZI NOTA IMPORTANTĂ DE MAI JOS PRIVIND MODIFICAREA CANTITĂȚII DE OASE

400 de grame [14 oz] de inimă crudă (inimă de pui, dacă o puteți procura - este mai bine să nu folosiți inimă de vită; dacă nu este disponibilă inima, înlocuiți-o cu 4000 mg de taurină)

200 de grame [7 oz] ficat crud (ficat de pui dacă îl puteți procura - cel mai bine este să nu folosiți ficat de vită; dacă nu găsiți ficat adecvat, puteți substitui TEMPORAR și doar pentru o utilizare pe termen scurt cu 40.000 UI de vitamina A și 1600 UI de vitamina D; nu folosiți vitamina A/vitamina D ca substitut pentru ficatul adevărat mai mult de o perioadă scurtă de timp, deoarece nu este o opțiune viabilă pentru săptămâni sau luni întregi și creează o deficiență de cupru și zinc în alimentație).

NOTĂ: Dacă nu găsiți inimă sau ficat și decideți să înlocuiți cu Taurină/Vitamina A și D, nu uitați să ÎNLOCUIAȚI cantitatea lipsă de carne de organe cu o cantitate echivalentă de carne de mușchi. Cu alte cuvinte, dacă nu găsiți inimă, adăugați încă 400 de grame de carne/os. Dacă nu găsești ficatul, mai adaugi încă 200 de grame de carne/os.

16 oz [2 căni] de apă

4 gălbenușuri de ou crude (dacă puteți, folosiți ouă de la găini crescute în aer liber, fără antibiotice)***

4 capsule de supliment glandular crud, cum ar fi, de exemplu, suplimentul multiglandă de la Nutricology

4000 mg de ulei de somon (a se vedea nota din partea de jos a rețetei*)

800 UI de vitamina E ("dry E" funcționează bine)

4 capsule de complex de vitamina B-50

1,5 linguriță de sare Lite (cu iod) - NOTĂ: Dacă folosiți iepure întreg măcinat de la un furnizor, verificați cu acesta dacă glanda tiroidă este inclusă.  Dacă este, săriți peste sare.

(opțional: 4 lingurițe de pulbere de coji de psyllium (8 lingurițe dacă se folosesc coji de psyllium întregi; vezi nota de la sfârșitul rețetei**)

NOTĂ: Dacă nu veți folosi imediat mâncarea și o veți congela pentru mai mult de o săptămână sau două, adăugați 4000 mg de taurină suplimentară pentru a compensa ceea ce s-ar putea pierde în timpul depozitării. De asemenea, nu este o idee rea să presărați Taurina suplimentară dintr-o capsulă pe hrană pe măsură ce o serviți de două sau trei ori pe săptămână, doar pentru a fi siguri că pisica dvs. primește o cantitate suficientă din acest aminoacid critic.

1. Îndepărtați aproximativ jumătate din piele de pe carnea mușchiului. 2. Tăiați în bucăți (adică tăiați) cât mai multă carne de mușchi (fără cea mai mare parte a pielii dacă folosiți carne de pui sau de curcan, dar lăsați pielea dacă folosiți iepure) cât puteți suporta în bucăți de mărimea unei mușcături (de mărimea unei monede de 5 cenți, aproximativ). Păstrați carnea tăiată în bucăți pentru mai târziu. Nu o tocați.

2. Grunjiți ficatul crud, orice piele, oasele crude cărnoase și inima crudă. După ce a fost măcinat, amestecați bine acest amestec de carne/oase și puneți-l din nou la frigider.

3. Umpleți un bol cu 2 căni de apă și bateți totul (fără carne), cu excepția psylliumului. Dacă a trebuit să înlocuiți ficatul cu vitamina A/D sau să înlocuiți inima cu taurină, adăugați înlocuitorii acum. Adăugați psyllium la sfârșit - dacă îl folosiți - și amestecați bine. În cele din urmă, puneți cele trei amestecuri laolaltă - "suspensia de suplimente" pe care tocmai ați amestecat-o, carnea măcinată / osul / organele și bucățile de carne pe care le-ați tăiat cu mâna. Porționați în recipiente și congelați.
REȚETA ȘI SFATURI DE SERVIRE

Nu umpleți prea mult recipientele. Alimentele se dilată atunci când sunt congelate și nu vreți ca capacele să se desprindă. Dezghețați pe parcurs. Alimentele nu trebuie lăsate decongelate în frigider mai mult de 48 de ore înainte de a fi servite. Pentru a servi, porționați într-o "punguță cu fermoar" și încălziți-o sub apă fierbinte în chiuvetă. Nu introduceți mâncarea în cuptorul cu microunde. Pisicilor pare să le placă cel mai mult mâncarea la ceva apropiat de "temperatura corpului de șoarece".

*La fiecare două sau trei zile, sugerez să stropiți câteva picături de ulei de somon proaspăt dintr-o capsulă proaspăt deschisă pe mâncarea pisicilor. Acizii grași esențiali din uleiul de somon sunt extrem de fragili și, deoarece nu știm exact cât de mult se pierde în timpul congelării, cred că este înțelept să folosiți puțin ulei de somon proaspăt direct pe mâncare de câteva ori pe săptămână. Majoritatea pisicilor adoră aroma.

**Nu toate pisicile au nevoie de fibre suplimentare (psyllium) în dieta lor. Dacă pisica dvs. a mâncat timp de mai mulți ani hrană comercială de calitate inferioară, în special hrană uscată, este posibil să își fi pierdut elasticitatea intestinală și să beneficieze de fibre suplimentare. Ca regulă generală, recomand utilizarea psylliumului atunci când o pisică adultă primește pentru prima dată hrană crudă. În prezent, adaug rareori psyllium în dieta pisicilor mele adulte. Țineți cont de faptul că unele pisici par să devină constipate fără fibre suplimentare, în timp ce alte pisici par să devină constipate dacă primesc prea multe fibre. Fiecare pisică este unică și va trebui să judecați ce funcționează cel mai bine pentru pisica dumneavoastră.

***IDacă nu vreți să irosiți albușurile de ou și nu aveți chef să faceți o prăjitură angelică, puneți-le la poșat, măcinați-le și aruncați-le în mâncare.  O sursă de proteine fără fosfor.

UPDATE - începând cu 2016, am redus cantitatea de conținut de oase din hrană chiar mai mult decât în rețeta de mai sus; acum hrănesc 50 la sută carcasă întreagă cu os și 50 la sută carne dezosată. Raționamentul meu pentru a face acest lucru este aici.

Dacă folosiți acest link și nu ați mai comandat niciodată de la iHerb, veți economisi la prima comandă de ingrediente uscate folosite în această rețetă.
Rețetă FĂRĂ oase reale

(nu este recomandat pentru utilizare pe termen lung - folosirea oaselor reale este mai bună)

NOTĂ FOARTE IMPORTANTĂ: Rețeta care urmează este inferioară rețetei de mai sus. De ce? Pentru că nu conține oase reale și se bazează pe un supliment de calciu izolat. Pisicile ar trebui să mănânce os REAL. Dar dacă nu aveți încă un tocător, această rețetă va fi suficientă pentru o utilizare pe termen scurt. De asemenea, conține și puțină gelatină pentru a suplini lipsa cartilajului. Vă rugăm să nu folosiți această rețetă pe termen nelimitat.

1400 de grame [3 lbs] de carne de mușchi crudă (adică carne de coapse și de pulpe de pui. lăsând cam jumătate din piele)

400 de grame [14 oz] inimă crudă (inima de pui funcționează bine - dacă nu există inimă, înlocuiți-o cu 4000 mg de taurină)

200 de grame [7 oz] ficat crud (ficatul de pui funcționează bine - dacă nu găsiți ficat adecvat, puteți să îl înlocuiți TEMPORAR și doar pentru o utilizare pe termen scurt cu 40.000 UI de vitamina A și 1600 UI de vitamina D. Nu utilizați vitamina A/vitamina D ca substitut pentru ficatul adevărat pentru mai mult de o perioadă scurtă de timp, deoarece nu este o opțiune viabilă pentru săptămâni sau luni întregi și creează o deficiență de cupru și zinc în dietă).

NOTĂ: Dacă nu găsiți inimă sau ficat și decideți să înlocuiți cu Taurina/Vitamina A și D, atunci nu uitați să ÎNLOCUIAȚI cantitatea lipsă de carne de organe cu o cantitate echivalentă de carne de mușchi. Cu alte cuvinte, dacă nu găsiți inimă, adăugați încă 400 de grame de carne. Dacă nu găsești ficatul, mai adaugi încă 200 de grame de carne/os.

16 oz [2 căni] de apă

3.08 linguri (9.25 lingurițe) făină de oase (tipul destinat consumului uman - nu cel folosit pentru grădinărit)

2 linguri de gelatină fără aromă

4 gălbenușuri de ou crude (dacă puteți, folosiți ouă de la găini crescute în aer liber, fără antibiotice)***

4 capsule de supliment glandular crud, cum ar fi, de exemplu, suplimentul multigland de la Nutricology

4000 mg de ulei de somon (a se vedea nota din partea de jos a rețetei*)

800 UI de vitamina E ("dry E" funcționează bine)

4 capsule de complex de vitamina B-50

1,5 linguriță de sare Lite (cu iod) NOTĂ: Dacă folosiți iepure întreg măcinat de la un furnizor, verificați cu acesta dacă glanda tiroidă este inclusă.  Dacă este, săriți peste sare.

(opțional: 4 lingurițe de pulbere de coji de psyllium (8 lingurițe dacă se folosesc coji de psyllium întregi; vezi nota de la sfârșitul rețetei**)

NOTĂ: Dacă nu veți folosi imediat mâncarea și o veți congela pentru mai mult de o săptămână sau două, adăugați 4000 mg de taurină suplimentară pentru a compensa ceea ce s-ar putea pierde în timpul depozitării. De asemenea, nu este o idee rea să presărați Taurina suplimentară dintr-o capsulă pe hrană pe măsură ce o serviți de două sau trei ori pe săptămână, doar pentru a fi siguri că pisica dvs. primește o cantitate suficientă din acest aminoacid critic.

1. Îndepărtați aproximativ jumătate din piele de pe carnea musculară. 2. Tăiați (adică, tăiați) o mare parte din carnea musculară (fără cea mai mare parte a pielii dacă folosiți carne de pui sau de curcan, dar lăsați pielea dacă folosiți iepure) în bucăți de mărimea unei mușcături (de mărimea unei monede de 5 cenți, aproximativ). Păstrați carnea tăiată în bucăți pentru mai târziu - nu o tocați.

2. Se macină ficatul crud, carnea rămasă și inima crudă. După ce a fost măcinat, amestecați bine acest amestec și puneți-l din nou la frigider. După ce a fost măcinat, amestecați foarte bine acest amestec și puneți-l la frigider.

3. Umpleți un bol cu 2 căni de apă și bateți totul (fără carne), cu excepția psylliumului și a gelatinei. Dacă a trebuit să înlocuiți ficatul cu vitamina A și D sau inima cu taurină, adăugați acești înlocuitori acum. Adăugați psyllium (dacă îl folosiți) și gelatina la sfârșit și amestecați bine. (Dacă adăugați psyllium și gelatină prea devreme, acestea se aglomerează.) În cele din urmă, puneți împreună cele trei amestecuri - "suspensia de suplimente" pe care tocmai ați amestecat-o, carnea măcinată și bucățile de carne pe care le-ați tăiat cu mâna. Porționați în recipiente și congelați.
REȚETA ȘI SFATURI DE SERVIRE

Nu umpleți prea mult recipientele. Dezghețați doar ceea ce puteți folosi în 48 de ore. Încălziți mâncarea într-o pungă de plastic sub apă fierbinte pentru a îndepărta răceala și serviți.

*La fiecare două sau trei zile, sugerez să puneți în mâncarea pisicilor câteva picături de ulei proaspăt de somon dintr-o capsulă proaspăt deschisă. Acizii grași esențiali din uleiul de somon sunt extrem de fragili și, deoarece nu știm exact cât de mult se pierde în timpul congelării, cred că este înțelept să folosiți puțin ulei de somon proaspăt direct pe mâncare de câteva ori pe săptămână. Majoritatea pisicilor adoră aroma.

**Nu toate pisicile au nevoie de fibre suplimentare (psyllium) în dieta lor. Dacă pisica dvs. a mâncat timp de mai mulți ani hrană comercială de calitate inferioară, în special hrană uscată, este posibil să își fi pierdut elasticitatea intestinală și să beneficieze de fibre suplimentare. Ca regulă generală, recomand utilizarea psylliumului atunci când o pisică adultă primește pentru prima dată hrană crudă. În prezent, adaug rareori psyllium în dieta pisicilor mele adulte. Țineți cont de faptul că unele pisici par să devină constipate fără fibre suplimentare, în timp ce alte pisici par să devină constipate dacă primesc prea multe fibre. Fiecare pisică este unică și va trebui să judecați ce funcționează cel mai bine pentru pisica dumneavoastră.

***IDacă nu vreți să irosiți albușurile de ou și nu aveți chef să faceți o prăjitură angelică, puneți-le la poșat, măcinați-le și aruncați-le în mâncare.  O sursă de proteine fără fosfor.
Câtă mâncare se face?

Un lot bazat pe rețeta de sus face un pic peste 2 kg de mâncare.  Cât timp va dura aceasta depinde în întregime de pisica dumneavoastră.

De fapt, de obicei, eu fac un lot de mărimea triplă sau cvadruplă. Am suficient spațiu de depozitare în congelator, așa că acest lucru face posibilă păstrarea cu ușurință a loturilor mari.

Dacă folosiți borcanele super-inteligente de dimensiuni mici pentru conserve sau congelare pentru a depozita hrana (vezi secțiunea Consumabile), fiecare borcan are o capacitate de aproximativ 400 de grame de hrană.  Asta înseamnă că, dacă faceți un lot de o singură mărime (2 kg), veți avea nevoie de aproximativ cinci sau șase borcane pentru a stoca mâncarea.

Aceste borcane ar trebui să hrănească o pisică adultă sănătoasă medie (și știu, nicio pisică nu este medie) timp de aproximativ 12-14 zile. Vă rugăm să înțelegeți că pofta de mâncare, nevoile, nivelul de activitate, mărimea corpului și stările de spirit ale fiecărei pisici sunt diferite, așa că kilometrajul poate varia.

Sari pe pagina Întrebări frecvente pentru mai multe informații despre cât de mult trebuie să vă hrăniți pisica. (Alertă de spoiler: chiar nu știu, dar vă pot da o estimare aproximativă).




https://www.facebook.com/feedcatswell 

 ​https://catnutrition.org/obesity/

OBEZITATE 

Renunță la hrana uscată

Reducerea sau eliminarea carbohidraților - o idee bună pentru orice carnivor, supraponderal sau nu - este absolut esențială pentru o pierdere în greutate sigură și de durată. Acesta este motivul pentru care nu există nicio modalitate de a reduce în siguranță greutatea unei pisici obeze folosind o dietă care conține orice fel de hrană uscată. Niciodată. Hrana uscată nu ajută o pisică să slăbească în siguranță și nu o va face niciodată.

Dr. Jean Hofve a dat lovitura în articolul său pătrunzător despre obezitatea felină, observând că hrana uscată este "de fapt acolo unde se află cele mai periculoase calorii". Pisica, notează ea, "este adaptată în mod unic pentru a obține energie din proteine și grăsimi; prada naturală a pisicii conține foarte puțini carbohidrați. Pentru majoritatea pisicilor, carbohidrații sunt transformați în grăsime, în loc să fie arși pentru energie. În mod clar, aceasta este opusul direcției în care vrem să ajungem!".

Apropo, Dr. Hofve le-a făcut o favoare magnific de generoasă îngrijitorilor de pisici, menținând o bibliotecă online minunată, gratuită, care este plină de eseuri scurte și ușor de înțeles despre o mare varietate de probleme de sănătate, nutriție și comportament felin. Dacă nu ați parcurs deja acest site, vă sugerez cu tărie să îl marcați și să îl păstrați la îndemână pentru referințe viitoare.

Nu este pur și simplu o chestiune de reducere a caloriilor sau de reducere a grăsimilor. Preocuparea de a face rău grav unei pisici obeze prin reducerea caloriilor și permițându-i să sară peste prea multe mese este reluată în articolul Dr. Hofve, care notează că "dieta" pentru reducerea caloriilor "poate provoca probleme și mai grave, cum ar fi boli hepatice care pun viața în pericol. Sărirea unei singure mese poate arunca o pisică sensibilă într-o problemă serioasă".

Mesajul nu ar putea fi mai clar de atât. Când vine vorba de obezitate la pisici? Carbohidrații sunt cei vinovați. Potrivit unui articol din noiembrie 2004 din Medical News Today, care rezuma un studiu finanțat de Morris Animal Foundation, doctorii Deborah Greco și Mark Peterson - endocrinologi din cadrul The Animal Medical Center din New York - au demonstrat că diabetul felin, cauzat de prea multă grăsime, apare cel mai des la pisicile obeze. Cel mai important, rezultatele studiului au arătat că pisicile diabetice care urmează dieta "Catkins" pot renunța adesea la injecțiile zilnice de insulină cu totul. Deci? A face ca o pisică obeză să slăbească în condiții de siguranță nu numai că este esențial pentru ca pisica dumneavoastră să se simtă bine și să se simtă ca o pisică, dar este esențial pentru a ajuta la evitarea unei maladii costisitoare și mizerabile precum diabetul. Același articol din Medical News Today a observat că abordarea tradițională de a le oferi pisicilor diabetice o dietă bogată în fibre pentru a le ajuta să slăbească poate ajuta pisicile să piardă grăsime, dar animalele pierd și mușchi. O alegere mult mai sănătoasă este o dietă săracă în carbohidrați/ cu conținut ridicat de proteine.

Pacienții de la The Animal Medical Center și de la Colorado State University au participat la un studiu clinic, iar dintre pisicile care au urmat dieta bogată în proteine, un procent remarcabil de 68% au renunțat la insulină. Dr. Greco a remarcat că dieta bogată în proteine a funcționat cel mai bine deoarece este similară cu ceea ce ar mânca pisicile în sălbăticie.

Din nou? Bunul simț prevalează. Folosirea Mamei Natură ca ghid este cel mai înțelept mod de abordare a tuturor tipurilor de afecțiuni ale felinelor.

"Lucrul care m-a convins că aceasta este dieta potrivită a fost îmbunătățirea calității vieții acestor pisici", spune Dr. Greco. "Au redevenit pisicuțe".
Și un șoricel vă va îndruma

Bine, deci, doar pentru distracție, să ne uităm la defalcarea nutrițională a unei carcase de șoarece - ceva asemănător cu hrana pe care atât de înțeleaptă Mama Natură a destinat-o carnivorelor. O carcasă de șoarece are aproximativ trei procente de carbohidrați. Hrană uscată pentru pisici? Are între 35 și 50 la sută carbohidrați. Și ce se întâmplă dacă hrăniți o pisică cu mai mulți carbohidrați decât a fost proiectată anatomic să mănânce? Carbohidrații din alimentație care nu sunt folosiți pentru energie sunt depozitați sub formă de grăsime. Nu este nevoie de o diplomă în nutriție pentru a-ți da seama că, dacă pui un carnivor obligat la o dietă bogată în carbohidrați, va deveni mai ușor obeză decât o pisică cu o dietă săracă în carbohidrați.

Pe minunatul ei site, Dr. Lisa Pierson spune acest lucru mai succint decât aș putea eu vreodată: "Carbohidrații sunt folosiți la minimum pentru energie, iar cei care nu sunt folosiți sunt transformați și depozitați sub formă de grăsime. Așa-numitele diete "ușoare" care se găsesc pe piață au vizat conținutul de grăsimi ca fiind nutrientul care trebuie redus, dar, în acest fel, producătorii de hrană pentru animale de companie au crescut fracția de cereale, ceea ce a dus la un nivel mai ridicat de carbohidrați. Prin urmare, multe pisici supraponderale care mănâncă aceste diete sunt în continuare obeze. Aceste diete "ușoare" se numără printre cele mai nepotrivite pentru specii și nesănătoase diete disponibile pentru îngrijitorii de pisici. Mulți îngrijitori hrănesc cu cantități foarte mici din aceste diete în speranța că pisica lor va slăbi, dar hrănirea cu o cantitate mică dintr-o dietă care este nepotrivită pentru specie NU este soluția! Îngrijitorul se alege pur și simplu cu o pisică morocănoasă și supraponderală."

Și? Cu ce ar trebui să vă hrăniți? Dacă ați petrecut deja ceva timp uitându-vă la celelalte părți ale site-ului meu, nu va fi o surpriză faptul că eu cred că o dietă crudă fără cereale, echilibrată, pregătită acasă, precum cea pe care o recomand pe acest site, este cea mai bună cale de urmat. Sau ați putea achiziționa o dietă crudă pre-făcută de calitate reală, care nu conține cereale sau legume. Pisicile sunt carnivore. Au stomacuri simple, făcute pentru a digera carnea - nu cerealele sau legumele. Nu au amilază salivară pentru a descompune materia vegetală din gură.

Și uite ce dinți frumoși are o pisică! Acei canini frumoși, ascuțiți și proeminenți sunt acolo pentru a înjunghia. Întreaga structură a gurii unei pisici este concepută pentru a tăia bucăți de carne și a o înghiți întreagă. Acele limbi răgușite pot linge carnea de pe oase. În loc de molari care macină și se mișcă înainte și înapoi, pisica are dinții din spate carnivori care acționează ca niște foarfeci pentru a tăia carnea.

Uitați-vă la tălpile pisicii dumneavoastră. Acestea sunt inelate cu blană, deoarece Mama Natură a conceput-o pentru a pândi în tăcere și a se apropia de prada ei. Mustățile îi permit să se deplaseze cu încredere în întuneric și o ghidează spre ceafă pentru o mușcătură ucigașă.

Pisicile sunt carnivore. Iar a-i da pisicii dvs. dieta pe care natura a conceput-o este cel mai bun mod de a o readuce la adevărata ei formă, zveltă. Hrănirea ei cu cereale cu carbohidrați și cu aromă de carne o va menține grasă și îi va scurta calitatea și cantitatea vieții.

Dacă nu sunteți dispus sau capabil să faceți o dietă preparată în casă, atunci vă rugăm să vă înțărcați în siguranță pisica de la toate alimentele uscate și să o treceți la o hrană conservată de calitate, care are un conținut minim sau deloc de cereale. Odată ce mănâncă o hrană conservată bună, nu-i mai dați hrană uscată.
Nu mai hrăniți-o cu hrană uscată

Dacă aveți un dependent devotat și încăpățânat de hrană uscată, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să nu-i mai dați hrană gratuită cu crochete. Acest lucru este absolut esențial.
A avea mâncare la dispoziție 24 de ore din 24, 7 zile din 7, NU este o idee bună pentru nicio pisică, iar dacă pisica dvs. are acces constant la această hrană, vă va fi foarte greu să o treceți la o hrană conservată mai sănătoasă, cu conținut scăzut de carbohidrați, umedă și bogată în proteine. Un mod de abordare este să oferiți două sau trei mese pe zi cu o cantitate foarte mică de hrană uscată (poate 1/8 până la 1/4 de cană) și, după 30 de minute, să ridicați mâncarea pe care nu a mâncat-o. Apoi, nu cedați dacă vă imploră pentru o gustare între mese. Vreți ca pisica dumneavoastră să se obișnuiască să mănânce după un program în acest fel - la orele de masă.

TREBUIE să încetați să-i mai dați hrană uscată.
Începeți să introduceți hrană nesecată

În continuare, după ce ați stabilit orele de masă fixe pentru câteva zile sau o săptămână, începeți să pregătiți mesele NUMAI cu hrană bună la conservă. Dacă pisica dvs. refuză să se atingă de ea, ridicați mâncarea și încercați din nou câteva ore mai târziu.

Da, este nevoie de răbdare pentru a face ca o pisică să renunțe la hrana uscată și să treacă la ceva mai sănătos, dar gândiți-vă cât timp ar fi nevoie dacă pisica dumneavoastră ar dezvolta diabet sau o altă boală și ați fi nevoiți să cheltuiți timp, bani și energie pentru a face față acestei situații.

Dacă, după aproximativ 18 ore, pisica dvs. încă a refuzat mâncarea conservată, oferiți-i o cantitate mică de hrană uscată - aproximativ o lingură. În acest moment, s-ar putea să trebuiască să încercați să serviți un alt tip de mâncare conservată pentru a vedea dacă o va încerca. Un alt truc este să presărați cu generozitate o parte din hrana uscată zdrobită pe un sfert de cană de mâncare conservată și să i-o oferiți și apoi, pe o perioadă de două-trei zile, începeți să folosiți din ce în ce mai puțin din crochetele zdrobite și din ce în ce mai mult din cea conservată. Dumneavoastră veți fi cel mai bun judecător pentru a decide cât de repede să faceți acest lucru, în funcție de modul în care pisica dumneavoastră se adaptează.

Un alt truc este să înmuiați o parte din hrana uscată în "sucul" hranei conservate pentru a începe să îi obișnuiți papilele gustative cu gustul hranei mai bune.
Nu vă înfometați pisica

Ideea aici este simplă și complicată în același timp. Doriți ca pisica dvs. să treacă cât mai repede la o hrană bună, de preferință fără cereale și conservată, dar nu vreți să o înfometați până la supunere și să riscați o lipidoză hepatică dacă îi permiteți să rămână fără niciun fel de hrană mai mult de 18-24 de ore. Nu este foarte sigur să lași o pisică supraponderală să stea mai mult de 24 de ore fără mâncare. Lipidoza hepatică devine o problemă serioasă odată ce o pisică supraponderală a stat fără hrană timp de 48 de ore.
Lipidoza hepatică este o afecțiune în care grăsimea se acumulează în celulele hepatice individuale și reprezintă un risc real pentru pisicile supraponderale care nu mai mănâncă deloc. În lipsa hranei, organismul începe să trimită celulele adipoase către ficat pentru a procesa lipoproteinele ca și combustibil. Lipoproteinele sunt compuse dintr-o proteină simplă și o componentă grasă care transportă grăsimile în sânge. Netratat, ficatul poate ceda și pisica poate muri. Literatura de specialitate veterinară sugerează că aproximativ 70% dintre pisici se vor recupera din lipoidoza hepatică dacă sunt spitalizate și hrănite prin intermediul unor tuburi. Cine vrea să își supună pisica la așa ceva? Nimeni. Deci, din nou, amintiți-vă că înfometarea unei pisici supraponderale nu este o opțiune. Ele nu pot "trăi din grăsimea lor". Grăsimea lor, de fapt, le poate ucide. Așa că țineți cont de acest lucru pe măsură ce abordați un program sensibil de slăbire pentru pisica dumneavoastră grasă.

În mod ideal, clientul dvs. de pierdere în greutate pentru feline ar trebui să mănânce cel puțin câte ceva la fiecare 12 ore. Chiar este în regulă să o lăsați să stea 12 ore fără mâncare; să sperăm că un pic de foame va ajuta ca stimulent pentru a o determina să mănânce alimente mai sănătoase, care nu sunt uscate. Odată ce a trecut cu succes la o dietă bogată în proteine și săracă în carbohidrați și a renunțat la toate alimentele uscate, începeți să îi dați două-trei mese mici de conserve pe zi.

Nu uitați, chiar și cea mai proastă hrană conservată este mai bună decât cea uscată, deoarece va fi invariabil mai săracă în carbohidrați și va avea mult mai multă umiditate. Apa din mâncarea conservată nu este un material de umplutură irosit, inutil, care este acolo doar pentru a ocupa spațiu. Este o asigurare că o pisică își primește hidratarea odată cu mâncarea, așa cum a vrut natura. O pisică care mănâncă hrană uscată, chiar dacă bea apă suplimentară, tot are aproximativ doar jumătate din aportul de apă al unei pisici care mănâncă hrană conservată.

Una dintre cele mai înduioșătoare povești pe care le-am auzit este cea a unei pisici foarte drăguțe, blânde și dulci, pe nume Molly. Când a ajuns prima dată în casa ei adoptivă, Molly era grotesc de supraponderală. "Îngrijitorul" ei anterior încercase să folosească "controlul porțiilor" cu hrană uscată - și chiar o zgardă cu șocuri - pentru a o face pe Molly să mănânce mai puțin din hrana uscată și să slăbească. Aceste abordări, firește, nu au funcționat.

Povestea lui Molly

Molly înainte de . .

Săraca Molly abia putea să meargă, purtând toată greutatea în plus. Avea o mătreață groaznică și nu reușea nici măcar să își țină spatele curat. Știm cât de meticuloasă este o pisică în mod natural în ceea ce privește igiena personală. Imaginați-vă cât de îngrozitor este pentru o pisică care nu este capabilă să se curețe singură.

Ea nu putea să alerge. La naiba, abia se putea mișca. Îngrijitoarea ei adoptivă - Dr. Lisa Pierson, din fericire - a făcut totul pentru Molly. I-a luat mâncarea uscată și a început un program de "iubire dură" pentru a o face să mănânce doar mâncare conservată fără cereale. Și nu a fost ușor. Metabolismul lui Molly era un dezastru și pur și simplu își refuza mâncarea. Pentru că starea ei o expunea unui risc serios de lipidoză hepatică și pentru că Dr. Pierson era bine pregătită și avea abilitățile necesare, a hrănit-o pe Molly cu seringa, în siguranță, cu o conservă bună și a continuat să o hrănească astfel o perioadă de timp, pentru ca ea să poată începe să primească mese regulate și nutritive. După aceea, Molly a început încet-încet să arate din nou interes pentru mâncare.

Încet, în mod constant, în timp, greutatea lui Molly a început să scadă - și a continuat. A slăbit mâncând 5,5 uncii în fiecare zi dintr-o conservă fără cereale de bună calitate.

Odată ce Molly a fost pe drumul cel bun, Dr. Pierson i-a găsit un cămin iubitor cu o îngrijitoare foarte devotată și implicată, care înțelege cât de important este să o țină departe de orice hrană uscată și să se asigure că ea continuă să mănânce doar hrana conservată, fără cereale, care a ajutat-o să înceapă să scadă toată greutatea suplimentară și nesănătoasă pe care biata drăguță o avea.

. . și Molly după aceea, pe cale să ajungă la greutatea potrivită.

Când a început la Tabăra de îngrășare pentru pisici rătăcitoare a Dr. Pierson, Molly cântărea peste 20 de kilograme. Cinci luni și jumătate mai târziu, Molly cântărea în jur de 16 kilograme. La câteva luni după aceea - sub ochiul iubitor al noului ei îngrijitor care a respectat dieta fără cereale și a ținut-o pe Molly departe de toată hrana uscată periculoasă și care îngrașă - Molly cântărea sub 15 kilograme. Acest lucru înseamnă că, de când a început programul de slăbire, a pierdut în siguranță peste 26 la sută din greutatea sa corporală.

Ea este acum pe drumul cel bun pentru a avea dimensiunea corectă pentru corpul ei. Pentru prima dată după mult timp, ea poate să se curețe singură. Blana ei este elegantă, mătăsoasă și, în general, minunată. Și cea mai fericită veste dintre toate este că noua ei îngrijitoare raportează că Molly aleargă și sare din nou. Poate chiar să stea în picioare pe picioarele din spate.

Molly a putut fi din nou o pisică adevărată.
 
Let’s stay focused on meat-based snacks and food replacements:

joi, 6 aprilie 2023

Carnea din magazine contaminata cu structuri similare descoperite în sângele vaccinaților

 https://rumble.com/v2gx6t0-dr.-ana-mihalcea-major-chain-grocery-meat-full-of-structures-like-vaxx-aust.html

 Dr. Ana Michalcea ni se alătură pentru a ne expune cum testele efectuate atât pe carnea din marile lanțuri de magazine alimentare din Australia, cât și din SUA, au arătat că structuri precum cele pe care le-am văzut atât în fiolele de injecție COVID, cât și în sângele celor injectați, se regăsesc acum și la cei neinjectați.

Dr. Ana își expune descoperirile, împreună cu Dr. David Nixon din Australia, cu privire la acest experiment grosolan care se desfășoară pe ființe umane fără consimțământul lor, otrăvindu-ne rezervele de hrană.


 

https://www.activenews.ro/externe/Dr.-Ana-Maria-Mihalcea-descoperire-ingrijoratoare-Alimente-contaminate-cu-structuri-similare-descoperite-in-sangele-vaccinatilor-IMAGINI-181177?fbclid=IwAR031L_VfsosjK1gM01Qo7ZZiBlo8IfYA4GtiO7gNASk-RmC2LMhB7mthZs

 
Dr. Ana-Maria Mihalcea, descoperire îngrijorătoare: Alimente contaminate cu structuri similare descoperite în sângele vaccinaților - IMAGINI
 
 
 
 https://www.activenews.ro/covid-dezvaluiri-covid/Structuri-mecanice-ciudate-in-vaccinuri-%E2%80%9Earata-ca-niste-circuite-si-microcipuri-.-Doctorita-Ana-Maria-Mihalcea-din-SUA-face-noi-descoperiri-stranii-ARNm-trunchiat-sau-inexistent-in-fiolele-de-vaccin-Covid-19.-FOTO-177502
 
Structuri mecanice ciudate în vaccinuri: „arată ca niște circuite și microcipuri”. Doctorița Ana-Maria Mihalcea din SUA face noi descoperiri stranii: ARNm trunchiat sau inexistent în fiolele de vaccin Covid-19. FOTO
 
 
 https://www.activenews.ro/stiri/Descoperire-uluitoare-a-unui-medic-australian-in-serul-anticovid-de-la-Pfizer-Structuri-asemanatoare-unor-cristale-si-formatiuni-in-forma-de-fire.-IMAGINI-SOCANTE-177942
 
 
Descoperire uluitoare a unui medic australian în serul anticovid de la Pfizer: Structuri asemănătoare unor cristale și formațiuni în formă de fire. IMAGINI ȘOCANTE
 
 
 
 https://rumble.com/v2hlpwc-protect-yourself-from-mrna-vaccines-in-food.html
 Protejați-vă de vaccinurile cu ARNm din alimente,ARNm provenit din vaccinare în produsele alimentare? Legislația a fost completată, în toată țara, în ceea ce privește injectarea animalelor cu această formă de terapie genică. Dawn Richardson, în emisiunea "Advocacy Lifeline" din această săptămână, împărtășește proiecte de lege specifice care sunt legate de acest subiect și sfaturi de advocacy. Urmăriți-ne!
Watch FULL EPISODES of ‘Advocacy Lifeline’ With Dawn Richardson on CHD.TV 
Live Every Monday 11:30pm PT // 2:30pm ET
➡️ https://live.childrenshealthdefense.org/shows/advocacy-lifeline-with-dawn-richardson

 

joi, 30 martie 2023

joi, 23 martie 2023

Legatura dintre vax cu mARN, oxid de grafen , mancarea cu insecte si 5G

 Hervé Juvin , membru al Parlamentului european spune ca : ,,autorizata de Comisia europeana, mancarea cu insecte , in special dupa patentul chinez, e partial alcatuita din oxid de grafen , antioxidant ft puternic , nociv pt oameni si in plus , se poate regrupa singur in macromolecule cu senzitivitate mare la radiatii. 

Asta da scenariul apocaliptic : aglomerari de nanoparticule in special in centrii nervosi -creer, inima , viscere.Aceste nanoarticule sunt sensibile la radiatiile care vin de la un stimulator cardiac, dar si la radiatiile care vin de la undele milimetrice 5g. 

Acest scenariu al apocalisei prinde contur, atestat de un nr de publicatii stiintifice .Daca cineva ar dori sa creeze anumite stari de constiinta , daca cineva ar putea influenta metabolismul uman, dar si reprezentarile si conexiunile sistemului nervos in corpul uman , oxidul de grafen ar fi calea  de aur,, .

https://rumble.com/v2dz1uo-mep-member-of-the-european-parlament-herv-juvin.html 

 


MEP (Member of the European Parlament) Hervé Juvin
 
 
 https://rumble.com/v2duuxm-physician-and-scientist-dr.-dietrich-klinghardt-talks-about-5g-and-graphene.html
Physician and scientist Dr. Dietrich Klinghardt talks about 5G and graphene oxide in injectables.
 
 Medicul și omul de știință Dr. Dietrich Klinghardt vorbește despre 5G și despre oxidul de grafen în produsele injectabile.
 

 
 Oligoconectori -nanoparticule care se autoasamblează atunci când întâlnesc "protein spike".
 
 

 
 
 
VESTI EXTRAORDINAR DE BUNE PT VAX  SI CEI CONTAMINATI , NANOTEHNOLOGIA SE ELIMINA CU AUR COLOIDAL  si EDTA ,PROTEINA SPIKE SE  INACTIVEAZA CU BROMELAINA , Melatonina SI ACETILCISTEINA !!!!!!!!! OXIDUL DE GRAFEN , MEMBRANELE PE CARE LE CONSTRUIESTE IN CORP ,  SE DESCOMP UN CU OZON, PEROXID DE HIDROGEN, CDS, NAC , ZEOLIT.    SPOR LA CUMPARATURI  !
 
 
 
preluat de pe fb de la Leonard Chesca 
 
 
CHITINA ȘI TERAPIA GENICĂ - probabil cea mai importantă informație despre consumul de insecte.
Legătura dintre "hrana" pe bază de insecte și vaccinarea / contaminarea cu ARN mesager.
De ce insecte ?! - întrebarea care și-o pune orice om care gândește.
Știm că insectele conțin Chitină.
Căutam pe net unul din punctele de intersecție ale unui aliment uman cu insectele, respectiv dacă mierea conține chitină. Așa am dat peste o informație foarte valoroasă, care face legătura dintre două lucruri aparent complet separate, vaccinarea ARNm și consumul de insecte. Siteul rusesc cu pricina, vorbește de cercetările Academiei de Farmaceutică Chimică de Stat din Sankt Petersburg și a Societății Ruse pentru Chitină referitoare la folosirea chitosanului (un derivat al chitinei) în terapia genică ARNm.
Derivate ale chitinei, precum ”chitosanul” sunt folosite în genetică și medicină ca adjuvanți în terapia genică.
Bingo !!! - asta e legătura, aici e cheia !
Suntem în fața unui plan diabolic de modificare genetică a rasei umane, atât tehnologia CRISPR CAS 9, ARNm, cât și introducerea în alimentația umană a insectelor (care conțin Chitină), sunt interconectate, sunt parte din același plan.
Deci, vaccinarea ARNm sau alte căi de transmitere a genelor de schimb, are nevoie de un vector de livrare a informațiilor despre noile gene în celulă, iar acest vector poate fi chitina (chitosanul), care este mult mai eficient decât lipozomii sau polimerii cationici.
Condiția celor cel puțin doi factori.
Scriam mai de mult de posibilitatea ca impactul acestor acțiuni să depindă de îndeplinirea a cel puțin doi factori. Adică să fie afectați decât cei care îndeplinesc cei doi factori, în acest caz vaccinarea ARNm și aportul de Chitină. În acest fel cei care cunosc aceste planuri pot rămâne protejați și dacă sint expuși doar la unul din factori. Atunci căutam un răspuns la întrebarea de ce chemtrailsul nu-i afectează și pe ei, pe cei care pun la cale aceste planuri. Astfel am ajuns să mă gândesc la acest sistem al condiției îndeplinirii a cel puțin doi factori și speculam atunci că efectul nociv al substanțelor răspândite prin chemtrails se produce doar în prezența unui activator sau potențiator (catalizator chimic) conținut în unele alimente sau sucuri, pe care cei implicați le cunosc și le evită sau în prezența (influența) unui catalizator fizic precum o undă electromagnetică de o anume frecvență emisă într-un anume interval orar în anumite zone, pe care cei implicați le evită, cum ar fi de exemplu între ora 14 și 17 în centrul localităților.
Chitina ar reprezenta în acest caz cel de-al doilea factor necesar ca modificările genetice să se producă.
Desigur că vaccinurile au mai multe componente nocive care afectează sănătatea într-un sens nedorit sau chiar prodic morțile subite, dar strict despre partea de terapie genică, adică înlocuirea unor gene din genomul uman cu altele (sintetice) conținute în ARNm, se va produce sau va fi potențată de prezența chitinei în organismul acestora.
Acest fapt amână și face controlabil momentul în care schimbările genetice ale oamenilor încep să se producă.
Putem deduce că apariția persoanelor transgenice (GMO) se va accelera sau va apare după ce chitina din insecte va fi prezentă în alimentația lor.
(link la final despre condiția celor cel puțin doi factori)
Asta nu înseamnă obligatoriu că sunt doar doi factori, e foarte posibil să fie mai mulți sau combinații dintre ei.
Considerații despre chitină.
Chitina se găsește în natură și în unele vegetale. Chitina este conținută și în crusta exterioară a unor ciuperci cu constituție lemnoasă.
Originea chitinei e mai puțin importantă, trebuie reținut faptul că nu avem biologic vorbind, mecanismele de digestie a acesteia, fapt care face posibil ca ea să ajungă nealterată în sânge, unde poate favoriza niște procese genetice.
Problema majoră rămâne combinația celor două, adică ARNm + chitină.
Chitina poate favoriza totuși și apariția mutațiilor produse de infiltrarea unor fragmente de ADN din hrana de origine animală, prin diferite răni de la nivelul tractului animentar (gură, esogag, stomac, intestine).
Chitina în sine se aseamănă cu celuloza și e aparent nepericuloasă, dar ... combinațiile acesteia fac diferența.
Așa că pas !
Oricum un vegan nu ar consuma conștient ingrediente pe bază de insecte, cât despre chitina extrasă din ciuperci, deși e de origine vegetală, cred că e mai bine să o evităm. Sunt teorii și chiar studii științifice care arată faptul că cei vaccinați transmit ceva nevaccinaților, unii spun de proteina spike, alții nu au clar încă ce.
În acest context, asocierea acelui ceva cu chitină, ar putea face diferența.
Citez mai jos ceea ce consider că e interesant din articolul de pe siteul rusesc, dar o să las la final linkul către articolul complet :
”CHITINA -„Componenta principală a cochiliei insectelor, crustaceelor ​​și altor artropode”
Materie organică care alcătuiește învelișul exterior dur al crustaceelor, insectelor și altor artropode.
Capac exterior dur al artropodelor, material de coajă, Materia organică care alcătuiește învelișul exterior dur al crustaceelor, insectelor, „Brandura corporală” din aripi de gândac.
În natură, chitina efectuează un efect protector și functie de referinta, oferind rezistență crustaceelor, ciupercilor și insectelor. În acest sens, este similar cu celuloza, care este materialul de susținere al peretelui celular al plantei. Dar chitina este mai reactivă, conform materialelor Societății Ruse pentru Chitină. Când este încălzită și tratată cu alcali concentrați, se transformă în chitosan. Acest polimer se poate dizolva în soluții acide diluate, precum și se poate lega și reacționa cu altele chimicale. Astfel, uneori, chimiștii se referă la chitosan ca un „constructor” care poate fi folosit pentru a crea diferiți polimeri. Pentru a obține chitina în forma sa pură, de la cei care o conțin ca materie organică se elimina proteinele, calciul și alte minerale, transformându-le într-o formă solubilă. Rezultatul este sub formă de granule chitinoase.
CHITINA ȘI TERAPIA GENICĂ
Terapia genică se dezvoltă acum în mod activ. Prin intermediul metodei științifice este posibilă eliminarea activității uneia sau alteia gene „dăunătoare” sau introducerea unei alte gene. Dar pentru a face acest lucru, este necesar să se livreze într-un fel informațiile despre gene „necesare” în celulă. Anterior, virușii erau utilizați pentru aceasta, dar acest sistem are multe dezavantaje: carcinogenitatea și costul ridicat au fost subliniate în primul rând de un angajat al Academiei de Farmaceutică Chimică de Stat din Sankt Petersburg. Andrei Kritchenkov. Dar, cu ajutorul chitosanului, este posibil să se livreze informațiile necesare despre gene în celulă fără consecințe dăunătoare și relativ ieftin.
« Vectorii de livrare a ARN-ului non-viral pot fi literalmente reglați muzical cu modificări chimice. Chitosanul este un vector mai eficient decât lipozomii sau polimerii cationici, deoarece se leagă mai bine de ADN. În plus, astfel de sisteme sunt non-toxice și pot fi obținute la temperatura camerei.", - a spus omul de știință.
Chitina în medicină
Datorită faptului că chitosanul reacționează perfect cu alte substanțe chimice, medicamentele și receptorii, de exemplu, pot fi „atârnate” de lanțul polimeric. Astfel, substanța activă va fi eliberată doar acolo unde este nevoie, fără a expune întregul organism la toxicoză. ”
Sursă articol :
Proprietăți fizico-chimice și aplicarea chitinei și chitosanului. Componenta majoră a cochiliei insectelor, crustaceelor ​​și altor artropode Componenta majoră a exoscheletului
24 martie 2023
 
 

duminică, 19 martie 2023

Covid19 Salvarea următoarei generații

  

 https://thenobodywhoknowseverybody.substack.com/

 

 

https://thenobodywhoknowseverybody.substack.com/p/isnt-it-frightening-dr-robert-malone?r=1phomq&utm_campaign=post&utm_medium=email&fbclid=IwAR0bCJl2Z-5aK2f7J5BORaQ49tZIBwc5bBHAJs5wW3spkQ6AO1XVQQ8G7hY

36 de substante cu actiune antimicrobiana naturala

 

Aici sunt 36 de substante cu actiune antimicrobiana naturala care au fost studiate si dovedite ca ajutand la sprijinirea sistemului imunitar pentru autovindecare!

Mierea de manuka lupta impotriva infectiilor grave provocate de MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus)

Inhalarea de catechine din ceai pare sa suprime infectiile MRSA la varstnici.


Arborele de ceai(Tea tree) – Aplicarile locale sunt superioare tratamentelor locale standard pentru inlaturarea colonizarii MRSA.

Usturoiul si ceaiul au actiune antibacteriana impotriva Klebsiella, ca si impotriva tulpinilor rezistente la medicamente de stafilococi, enterococi si Psedomonas aeruginosa.

Extractul apos de usturoi are actiune antimicrobiana impotriva bacteriilor rezistente la tratamentul simultan cu mai multe medicamente si speciei Candida, ca si impotriva multor altor microbi.

Compusul din usturoi cunoscut ca alicina are actiune antibacteriana impotriva Stafilococului aureus, rezistent la meticilina.naturale antimicrobiana chimen negru

Terapia probiotica are valoare terapeutica in tratarea infectiilor cu Klebsiella la copii.

Susceptibilitatea la boala urechii la copii ar putea fi un rezultat al carentelor de zinc si vitamina A.

Argintul nanocristalin aplicat local ar putea oferi un tratament alternativ pentru ranile infectate cu MRSA sau la antimicrobienele orale.

Merisorul ar putea reduce riscul infectiilor tractului urinar prin inhibarea biofilmelor din vezica.

Tulpinile probiotice din laptele matern sunt superioare antibioticelor in tratamentul mastitelor infectioase.

Mierea ar putea avea un rol terapeutic in tratarea rinosinuzitelor cronice refractare la tratament.

Mierea de mana si mierea de manuka au o puternica actiune antimicrobiana impotriva patogenilor multirezistenti.

Coaja arborelui de scortisoara are cea mai mare actiune antimicrobiana, in special imptriva tulpinilor rezistente la antibiotice, dintre 13 uleiuri esentiale de plante care au fost testate.

Un numar de extracte de uleiuri din plante inhiba tulpinile multi-rezistente de bacterii si fungi.

Cuisoarele, guava si lemongrass (citronela) prezinta cea mai mare sinergie cu medicamentele antimicrobiene.

Uleiul de cimbru si de eucalipt au actiune antibacteriana impotriva MRSA izolati.

Compusii izolati din frunzele de dafin au actiune anti-MRSA.

Uleiurile esentiale de marar si menta amplifica actiunea antimicrobiana a nitrofurantoinei impotriva enterobacteriilor.

Extractul din samburi de struguri are efecte bactericide asupra MRSA.

O combinatie de Citricidal (extract din seminte de grepfruit) si ulei de geranium (muscata) a aratat cele mai puternice efecte antibacteriene impotriva MRSA.

Rozmarinul are actiune impotriva patogenilor bacterieni si fungici rezistenti la medicamente.

Propolisul prezinta efecte antimicrobiene impotriva unor microorganisme si a tulpinilor de Escherichia coli si Stafilococ auriu rezistente la diferite antibiotice.

Uleiul esential de chimion prezinta actiune anti-Klebsiella.

Ceaiul verde prezinta actiune anti-MRSA.

Extractul de seminte din miezul de mango ar putea fi folositor ca agent terapeutic alternativ sau terapie adjuvanta impreuna cu penicilina G in tratamentul infectiilor MRSA.

Pelinul, tarhonul si eucaliptul contin compusul piperitona care reduce rezistenta imptriva antibioticelor la Enterobacter cloacae.

Alpinia galanga (ghimbirul siamez sau albastru) contine un compus cu actiune impotriva bacteriilor multi-rezistente.

Elecampane (Inula helenium/iarba mare sau omanul) are o puternica actiune antistafilococica, inclusiv impotriva MRSA.

Uleiul de lavanda (levantica) are actiune antimicrobiana impotriva Stafilococului auriu, atat impotriva tulpinilor rezistente la meticilina, cat si a celor sensibile la acest antibiotic.

Lactobacillus rhamnosus GG inhiba invazia celulelor respiratorii umane cultivate de catre grupul A de streptococi rezistent la macrolide.

Lamaia verde (limeta) are o puternica actiune antibacteriana impotriva E. Coli multi-rezistenta.

Nigella sativa (chimen negru) are actiunea antibacteriana impotriva izolatilor clinici ai Stafilococului auriu rezistent la meticilina.

Nucsoara contine un compus cu actiune puternica impotriva biofilmelor create de bacteriile orale.

Extractul din frunze de maslin demonstreaza actiune antimicrobiana impotriva Campylobacter jejuni, Helicobacter pylori si importiva Stafilococului auriu [inclusiv S. aureus rezistent la meticilina (MRSA)].

Scortisoara si oregano, continand cinamaldehida si respectiv carvacrol, prezinta o puternica actiune antimicrobiana impotriva tulpinilor rezistente la antibiotice ale izolatilor de Campylobacter jejuni.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.greenmedinfo.com/blog/36-natural-alternatives-infection1 –  antimicrobiana

http://viataverdeviu.ro/36-de-alternative-naturale-pentru-vindecarea-infectiilor/

 

miercuri, 15 martie 2023

GENOCIDE iminent indus de 5G: Vaccinat VULNERABIL la tehnologia mortală a 5G KILL GRID-ului

 

 

 

https://rumble.com/v2daxq0-imminent-5g-induced-genocide-vaccinated-vulnerable-to-5g-kill-grids-deadly-.html

Este 5G de fapt o amenințare mai mare decât arma biologică în sine?
Dr. Reiner Fuellmich este aici pentru a vă prezenta ultimele sale descoperiri privind pericolele tehnologiei 5G.
Radiațiile de microunde 5G reprezintă o amenințare mult mai mare decât așa-numitul "vaccin", deoarece afectează pe toată lumea.
Dr. Barrie Trower este descris ca fiind un "James Bond în carne și oase" și este un expert în ceea ce privește pericolele 5G.
Radiațiile cu microunde au fost o armă încă din anii 1930.
Ne-am obișnuit să folosim cuptoare cu microunde, dar radiațiile sunt o armă și pot fi folosite pentru a provoca aproape orice simptome ale oricărei boli.
De asemenea, poate fi folosită pentru geoinginerie.
Elitele și globaliștii folosesc tehnologia 5G pentru a crea un "kill switch" care poate genocidă populații întregi.
Culturile și animalele moarte ar putea fi rezultatul radiațiilor 5G.
În 2022, judecătorul federal Frederic Block a împiedicat Verizon să amplaseze antene celulare în micile orașe din Connecticut și Vermont, clarificând faptul că guvernele locale pot opri construcția acestora.
Guvernele de stat și locale trebuie să interzică turnurile 5G.
Urmăriți acest nou segment ACUM la https://StewPeters.com!

sâmbătă, 11 martie 2023

BioAcoustics - Sharry Edwards

 https://rumble.com/vyaih0-bioacoustics-sharry-edwards.html

Cum sa ne protejam de efectelor nocive ale darelor mortii (chemtrails)

 

 


https://suntsanatos.ro/cum-sa-ne-protejam-de-efectelor-nocive-ale-darelor-mortii-chemtrails-4312.html?fbclid=IwAR1qqoZF6LNGVF5AIIqIyF6J4l-E-2qa1pQJ2MxZM-9sXD1amG94qhUOmNo

 

O modalitate foarte eficientă de a purifica din punct de vedere subtil energetic alimentele pe care le consumăm, mai ales acelea a căror provenienţă nu ne este cunoscută îndeajuns, este aceea de a le binecuvânta. În acest caz alimentele vor fi infuzate cu o energie subtilă purificatoare, cu multă iubire şi dominanta lor energetică vibratorie se va armoniza, fiind eliminate astfel anumite vibraţii subtile perturbatoare, care ar putea fi transferate în trupul nostru dacă noi am consuma acele alimente fără a le binecuvânta în prealabil. Pentru a îmbunătăţi starea energetică a unor alimente putem de asemenea să folosim anumite aparate care au proprietatea de a anula efectele undelor electrice sau magnetice nocive.
Desigur, este esenţial să urmărim totodată să ne fortificăm sistemul imunitar, prin intermediul unor mijloace naturale. Însă, înainte de a începe un astfel de demers armonizator este important să realizăm o acţiune prealabilă de purificare a trupului şi să urmărim să ne dezintoxicăm periodic, într-un mod cât mai eficient organismul.

Există numeroase plante medicinale care ne pot ajuta în această direcţie. Întrucât prin aceste dâre ale morţii (chemtrails-uri) sunt răspândite în atmosferă microorganisme patogene (bacterii, virusuri etc.) şi substanţe toxice este necesar să ne protejăm de efectele nocive ale acestora cu ajutorul plantelor de leac şi al remediilor naturale ce stimulează în mod natural imunitatea şi care totodată ajută la eliminarea din organism a substanţelor toxice, nocive, ce au fost acumulate.

Plante şi alimente cu proprietăţi depurative şi detoxifiante
Dintre plantele autohtone româneşti care prezintă proprietăţi depurative, detoxifiante şi neutralizatoare ale anumitor substanţe toxice, acţionând astfel eficient în direcţia purificării organismului, enumerăm următoarele:

Anghinare (Cynara scolymus) – frunze, Boz (Sambucus ebulus) – frunze, Brusture (Arctium lappa) – rădăcină, Căpşun (Fragaria moschata) – frunze, Captalan (Petasites hybridus) – frunze, Cătină (Hippophae rhamnoides) – fructe, Cicoare (Cichorium intybus) – partea aeriană, Coada calului (Equisetum arvense) – partea aeriană, Coada-şoricelului (Achillea millefolium) – flori, Creson (Lepidium sativum) – partea aeriană, Fumariţă (Fumaria officinalis) – partea aeriană, Genţiană (Gentiana lutea) – rădăcină, Iarba-şarpelui (Echium vulgare) – partea aeriană, Lemnul-Domnului (Artemisia abrotanum) – frunze, Linariţă (Linaria officinalis) – partea aeriană, Lipicioasă (Galium aparine) – partea aeriană, Măceş (Rosa canina) – fructe, Măslin (Olea europaea) – frunze, Muşeţel (Matricaria chamomilla) – partea aeriană, Nuc (Juglans regia) – frunze, Osul-iepurelui (Ononis spinosa) – rădăcină şi partea aeriană, Păpădie (Taraxacum officinale) – frunze, Pelin (Artemisia absinthium) – partea aeriană, Rocoină (Stellaria media) – partea aeriană, Salvie (Salvia officinalis) – partea aeriană, Schinduf (Trigonella foenum-graecum) – seminţe, Soc (Sambucus nigra) – flori, Sovârv (Origanum vulgare) – partea aeriană, Trei fraţi-pătaţi (Viola tricolor) – partea aeriană, Trifoi roşu (Trifolium pratense) – flori, Urzică mare (Urtica dioica) – frunze, Viţă-de-vie (Vitis vinifera) – frunze, Volbură (Convolvulus arvensis) – partea aeriană, Zămoşiţă (Hibiscus trionum) – partea aeriană.

Această listă poate fi completată cu unele plante tradiţionale indiene, care sunt folosite de mii de ani în cadrul sistemului AYURVEDA pentru purificarea organismului: Ashwagandha (Withania somnifera) – frunze, Bhringaraj (Eclipta alba) – partea aeriană, Cardamom (Elettaria cardamomum) – seminţe, Guggul (Commiphora mukul) – răşină, Katurohini (Picrorrhiza kurroa) – rădăcină, Neem (Azadirachta indica) – frunze, Manjistha (Rubia cordifolia) – rădăcină, Sigru (Moringa oleifera) – rădăcină.

Planta Aloe (Aloe vera) – frunzele proaspete, inclusiv gelul conţinut în ele, precum şi Ceaiul verde (Camellia sinensis) – frunze, sunt de asemenea foarte bune depurative. Frunzele de Aloe pot fi consumate proaspete, eventual combinate cu puţină miere naturală, iar frunzele de Ceai verde pot fi utilizate atât sub formă de macerat, cât şi mestecate ca atare.

Pentru a putea beneficia de un efect purificator cât mai eficient este bine să urmărim să folosim în alimentaţia noastră următoarele legume cu efect depurativ: Ovăzul (Avena sativa), Andivele (Cichorium intybus), Ridichea neagră (Raphanus sativus var. niger), Fasolea verde (Phaseolus vulgaris), Morcovul (Daucus carota), Sfecla roşie (Beta vulgaris var. conditiva), Ţelina (Apium graveolens), Sparanghelul (Asparagus officinalis), Ceapa (Allium cepa), Usturoiul (Allium sativum), Castravetele (Cucumis sativus), Salata (Lactuca sativa), Gulia (Brassica oleracea subsp. caulotrapa var. gongylodes), Pătrunjelul (Petroselinum sativum). Cele mai indicate fructe cu efecte depurative sunt: Pepenele verde (Citrullus lanatus), Piersicile (Persica vulgaris), Lămâile (Citrus limon), Portocalele (Citrus sinensis), Grapefruitul (Citrus paradisii) şi Ananasul (Ananas sativus).

Fortificarea sistemului imunitar
După realizarea unei perioade de purificare a trupului cu ajutorul plantelor medicinale cu proprietăţi depurative este necesar să urmărim să folosim plante care fortifică sistemul imunitar. Dintre plantele autohtone româneşti care fortifică sistemul imunitar enumerăm următoarele: Afin (Vaccinium myrtillus) – fructe şi frunze, Angelică (Angelica archangelica) – rădăcină, Armurariu (Silybum marianum) – fructe, Bătrâniş (Erigeron canadensis) – partea aeriană, Brusture (Arctium lappa) – rădăcină, Busuioc (Ocimum basilicum) – frunze, Călţunaşi (Tropaeolum majus) – frunze şi flori, Cefalofora (Cephalophora aromatica) – partea aeriană, Cerenţel (Geum urbanum) – rădăcină, Cimbrişor (Thymus serpyllum) – partea aeriană înflorită, Cimbru de grădină (Satureja hortensis) – partea aeriană, Cimbru de munte (Satureja montana) – partea aeriană, Creţuşcă (Filipendula ulmaria) – partea aeriană, Echinacea (Echinacea purpurea) – flori, Gălbenele (Calendula officinalis) – partea aeriană, Iarbă-mare (Inula helenium) – rădăcină, Lichen de piatră (Cetraria islandica) – tal, Măslin (Olea europaea) – frunze, Mentă (Mentha piperita) – partea aeriană, Nalbă mare (Althaea officinalis) – rădăcină, Obligeană (Acorus calamus) – rădăcină, Pelin (Artemisia absinthium) – partea aeriană, Plop negru (Populus nigra) – muguri, Răchitan (Lithrum salicaria) – partea aeriană, Sânziene galbene (Galium verum) – partea aeriană înflorită, Soc (Sambucus nigra) – flori, Sovârv (Origanum vulgare) – partea aeriană, Splinuţă (Solidago virgaurea) – vârfuri înflorite, Tuia (Thuja occidentalis) – frunze.

Putem adăuga la această listă şi unele plante care sunt folosite în mod tradiţional în cadrul sistemului milenar AYURVEDA şi care, fiind studiate în prezent, s-a dovedit că au certe proprietăţi imunostimulente: Amalaki (Phyllanthus emblica) – fructe, Ashwagandha (Withania somnifera) – rădăcină, Atmagupta (Mucuna pruriens) – seminţe şi rădăcină, Bala (Sida cordifolia) – rădăcină, Ghimbir (Zingiber officinalis) – rădăcină, Ginseng (Panax ginseng) – rădăcină, Guggul (Commiphora mukul) – răşină, Haritaki (Terminalia chebula) – fructe, Manjistha (Rubia cordifolia) – rădăcină, Momordica (Momordica charantia) – fructe, Neem (Azadirachta indica) – frunze, Pippali (Piper longum) – seminţe, Tejapata (Cinnamomum tamala) – scoarţă, Tulsi (Ocimum sanctum) – frunze, Turmeric (Curcuma longa) – rădăcină.

Un puternic efect de fortifiere a sistemului imunitar au şi următoarele ciuperci alimentare şi terapeutice: Ciuperca de larvă chinezească (Cordyceps sinensis), Ciuperca tremurătoare aurie (Tremella mesenterica), Reishi (Ganoderma lucidum), Maitake (Grifola frondosa), Sang-hwang (Phellinus linteus), Shiitake (Lentinula edodes). De asemenea, băutura naturală preparată cu ajutorul ciupercii Kombucha şi al unor plante medicinale dintre cele enumerate anterior (atât cele cu proprietăţi depurative, cât şi cele cu proprietăţi imunostimulente) poate fi utilizată cu succes pentru efectele ei tonice şi protectoare.

Toate acestea (atât plantele, cât şi ciupercile cu efecte terapeutice) este bine să fie folosite sub formă de pulbere uscată, ce va fi administrată sublingual, de preferinţă câte un gram de pulbere de patru ori pe zi. Este preferabil ca aceste plante să fie folosite în combinaţii de minim zece plante. La modul general, cea mai bună modalitate practică de asociere a plantelor este cea în care, în amestecul respectiv să se regăsească atât plante cu proprietăţi depurative, cât şi plante cu proprietăţi imunostimulente, într-o proporţie pe cât posibil egală.

Un efect fortifiant foarte bun asupra sistemului imunitar au şi produsele apicole cum ar fi polenul, propolisul şi lăptişorul de matcă.

În ceea ce priveşte alimentaţia naturală cu rol echilibrant şi protector, consumul zilnic de fructe şi legume proaspete, cultivate în condiţii ecologice, precum şi consumul altor categorii de alimente naturale ce au un bogat conţinut în vitamine şi minerale, are un efect profund benefic asupra sistemului imunitar. Pentru a aprofunda acest subiect vă recomandăm consultarea lucrărilor Enciclopedia naturistă a vitaminelor şi Enciclopedia naturistă a elementelor minerale, de profesor yoga Gregorian Bivolaru.

Metode naturale de dezintoxicare
Pentru a realiza o acţiune cât mai eficientă de purificare naturală a organismului este necesar să avem mai mereu la dispoziţie cărbune vegetal activ. În cazurile de ingestie accidentală a unor substanţe nocive sau în situaţiile de intoxicaţie alimentară ori chimică, este bine să ştim că putem fi ajutaţi de cărbunele vegetal activ, care are proprietatea de a absorbi elementele periculoase, nocive, din organism şi de a le elimina apoi pe cale intestinală, în mod natural. Cărbunele vegetal poate fi folosit şi în unele situaţii de urgenţă, în caz de ingerare accidentală a unor substanţe toxice, imediat după efectuarea unei spălături stomacale. În unele zone există tipuri rare de pământ, vechi de milioane de ani. Acestea sunt compuse din anumite tipuri de argilă, cu un conţinut mare de minerale, deosebit de folositoare pentru menţinerea echilibrului trupului uman. Unele tipuri de argilă conţin fosile de diatomee (alge unicelulare microscopice, de apă dulce sau sărată, al căror înveliş exterior s-a transformat în siliciu sau în cuarţ). Acest element permite absorbirea metalelor grele (mercur, plumb) şi a altor elemente, cum ar fi aluminiul sau fluorul în exces. Prafurile de argilă de acest tip sau altele similare lor sunt utile celor care suferă de ulcer gastric sau de leziuni ale tractului digestiv. Argila, sub formă de pulbere uscată, poate fi dizolvată în puţină apă, obţinându-se astfel o pastă ce poate fi aplicată pe piele, în strat subţire, întocmai ca o cremă. Aplicarea periodică pe piele a unei paste de argilă albă, de exemplu, poate produce efecte benefice multiple, mai ales datorită absorbţiei toxinelor şi a impurităţilor, precum şi datorită neutralizării acizilor ori a deşeurilor chimice ce se pot acumula în unele ţesuturi.

Usturoiul
Usturoiul este un aliment cu numeroase proprietăţi curative. El este un excelent vermifug, este bogat în vitamina C şi datorită ingredientului său activ, alicina, este un excelent potenţator al activităţii sistemului imunitar, fiind tocmai de aceea foarte indicat să-l utilizăm mai mereu.

Uleiurile din răşină de conifere
Atât uleiul de pin, cât şi cel de brad asigură bunăstarea alveolelor pulmonare şi ambele permit descongestionarea plămânilor. Aceste uleiuri contribuie în mod eficient la dizolvarea anumitor depuneri toxice care pot să apară la nivelul sistemului respirator datorită fumului de ţigară inspirat fie voluntar (în cazul fumătorilor), fie involuntar (în cazul celor care sunt în nefericita ipostază de „fumători pasivi”) sau datorită inhalării unor substanţe nocive, poluante, care pot să existe în aerul pe care noi îl respirăm zilnic.

Pasta din frunze de coriandru
Coriandrul proaspăt poate dizolva într-un interval scurt de timp unele depuneri dăunătoare de metale ce pot să se producă în organismul nostru. Următoarea reţetă simplă pe care o prezentăm în continuare are un puternic efect de purificare a ţesuturilor. Se prepară sub forma unei paste proaspete, din frunze de coriandru şi este excelentă ca aliment ce poate fi consumat eventual cu pâine prăjită, cu cartofi la cuptor sau cu paste integrale. Folosirea a cel puţin două linguriţe pe zi din această pastă, timp de trei săptămâni, este suficientă pentru eliminarea din sânge a unor metale toxice cum ar fi mercurul, plumbul şi aluminiul. Este util să realizăm o astfel de cură timp de aproximativ 3 săptămâni şi apoi vom face o pauză. Putem repeta această cură cel puţin de trei ori pe an. Pentru prepararea pastei se folosesc 4 căţei de usturoi, care se zdrobesc mărunt, 1/3 ceaşcă de nucă de Brazilia (care conţine seleniu), 1/3 ceaşcă de seminţe de floarea-soarelui, care conţin cisteină, 2 ceşti de frunze proaspete de coriandru, fără tulpini. Se mai pot adăuga frunze de pătrunjel proaspăt, pentru conţinutul lor de vitamina C. Dat fiind faptul că această pastă se conservă bine prin refrigerare, este preferabil să ne procurăm din timp frunzele de coriandru proaspăt, atunci când el apare, şi să facem o cantitate suficientă de pastă pentru tot anul. În continuare, mai adăugăm 2/3 ceaşcă de ulei de in (inul este indicat în caz de tuse, astm, rujeolă, constipaţie, gastrite, pecingine, abcese; are proprietăţi emoliente, laxative şi antiinflamatorii), 4 linguri de suc de lămâie proaspăt (conţine vitamina C) şi eventual două linguriţe de miso, produs specific japonez, obţinut în principal din soia. Pentru prepararea acestei paste punem frunzele de coriandru împreună cu cele de pătrunjel în mixer, adăugăm uleiul de in şi le mixăm până când obţinem o pastă omogenă. Adăugăm apoi usturoiul pisat, nuca de Brazilia mărunţită fin, seminţele de floarea-soarelui zdrobite, sucul de lămâie şi miso-ul. Amestecăm din nou totul foarte bine, până se omogenizează. Pasta obţinută se păstrează la frigider.

Băile calde cu efect purificator
Apa şi căldura au efecte de purificare şi de relaxare care diminuează stresul şi curăţă totodată pielea. Pentru a potenţa efectul purificator putem să adăugăm în apa din cada de baie sare de mare, alte săruri minerale (de exemplu sulfatul de magneziu, care tonifică muşchii), uleiuri esenţiale cu acţiune purificatoare şi tonifiantă (ulei de bergamotă, ulei de mentă, ulei de roiniţă, ulei de camfor etc.), pulbere de frunze de arin sau frunze de arin proaspăt culese (care au un puternic efect antiinflamator), frunze de mesteacăn (cu efecte purificatoare şi febrifuge), ace de pin (ce sunt utile pentru îmbunătăţirea stării sistemului respirator) sau pulberi din plante aromate (salvie, mentă, roiniţă, busuioc, isop, lavandă, iarba Sfântului Ion, mătăciune etc.).

Purificarea aerului ambiant
Este indicat să folosim, atât acasă, cât şi în locul în care lucrăm un aparat de purificare a aerului. Generatoarele de ioni negativi sunt ideale, mai ales dacă locuim în oraş. Dat fiind faptul că suntem înconjuraţi de televizoare, monitoare de calculator şi alte aparate electrice, suntem neîncetat bombardaţi cu ioni pozitivi, care contribuie la creşterea nivelului de tensiune şi de iritare nervoasă. Este foarte bine, prin urmare, să putem beneficia de surse generatoare de ioni negativi, pentru a ne reface echilibrul energetic. Desigur, dacă locuim aproape de o cădere de apă sau în înaltul munţilor, suntem nişte privilegiaţi. Anumite locuinţe au un sistem central de purificare a aerului, cu filtre bune, care pot elimina mare parte din praful nociv şi alte particule dăunătoare. Dacă nu dispunem de un astfel de sistem, putem alege să cultivăm în propria locuinţă unele plante ornamentale, care pot contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului.

Necesitatea purificării apei de băut
Ar fi foarte înţelept să urmărim să nu mai consumăm apă de la robinet, fără să ştim ce conţine aceasta. Unii ar replica imediat că apa din oraşul lor este curată, datorită clorului sau fluorului cu care este tratată! Ce nu ştiu cei mai mulţi este că în realitate clorul nu ucide numai bacteriile „rele“ din trupul uman, ci şi pe cele „bune“. Cine a socotit, oare, cât clor a înghiţit pe termen lung, zi după zi, an după an? Ar fi bine, în orice caz, să lăsăm apa din pahar să se „aşeze“ înainte să o bem. Pe cât posibil, se recomandă să folosim o sticlă de apă pe care să o lăsăm la aer, protejată cu un filtru uşor. Apa distilată poate fi o modalitate excelentă de eliminare din trup a mineralelor, a metalelor grele şi a altor toxine. Cu toate acestea, trebuie să fim atenţi să nu ne perturbăm echilibrul mineral. Pulberea de argilă sau de pământ fosil poate fi şi ea utilă în această direcţie. Există numeroase tipuri de aparate pentru purificarea apei. Putem folosi şi un astfel de aparat. Însă, dincolo de toate acestea, din punct de vedere practic este foarte important să urmărim să fim conştienţi de calitatea apei pe care o consumăm zi de zi.

Grădinile cu legume
Citind până aici acest articol, ne putem pune întrebarea cum să procedăm în cazul grădinilor în care cultivăm legume sau flori? Cum să semănăm şi să cultivăm legume sub cerul liber, în astfel de condiţii ostile?

O posibilă soluţie practică este aceea de a urmări să acoperim grădina de legume cu o folie transparentă, la 1,5 m de sol şi să udăm pământul cu apă pe care o extragem dintr-o fântână de exemplu, pentru a ne feri de situaţia în care apa de ploaie ar putea să fie contaminată. O altă soluţie practică ar fi să cultivăm legumele într-o seră. Şi de asemenea, este indicat să le udăm printr-un sistem autonom de irigaţii, care să fie alimentat cu apă purificată printr-un sistem ecologic, natural.

Însă, în afara aplicării acestor soluţii particulare pentru grădina noastră, foarte important este să cerem cu fermitate forurilor responsabile să înceteze să ne mai pulverizeze în cap toate aceste substanţe ucigătoare. Este imperios necesar să urmărim să ne mobilizăm, cât mai mulţi oameni conştienţi de aceste pericole, pentru a cere la unison stoparea acestor acţiuni malefice.

În funcţie de răspunsul care ni se va da în urma unei astfel de solicitări colective, vom putea să ne continuăm demersurile, solicitând ca aceia care nu-şi fac datoria în mod corect să fie destituiţi din funcţie! Putem fi siguri că nu vom rezolva aceste probleme rămânând aşezaţi comod în fotoliu, aşteptând ca alţii să facă ceva. Mai mult decât atât, putem face noi înşine cercetări, ne putem informa şi de asemenea putem să transmitem şi altora ceea ce am aflat despre acest subiect. În prezent, cerul este adeseori acoperit de aceste dâre ale morţii (chemtrails-uri). Dârele paralele din văzduh sunt rezultatul flagrant al acţiunii turbinelor de pulverizare. Aceasta nu este absolut deloc normal, iar noi va trebui să urmărim să devenim conştienţi de aceasta şi, de asemenea, să acţionăm în mod eficient şi cu înţelepciune mai departe.

Unele idei ce sunt demne de reţinut
• Pentru a ne proteja împotriva efectelor nocive ale substanţelor împrăştiate în mod intenţionat în atmosferă, este important să urmărim să avem o alimentaţie corectă, să ne întărim sistemul imunitar prin mijloace naturale (de exemplu folosind mai ales pulberea de echinaceea), să ne purificăm organismul (de exemplu, cu ajutorul plantelor depurative, al cărbunelui vegetal activ, al argilei şi al usturoiului).

• Dârele morţii (chemtrails-uri) sunt folosite de către cei rău intenţionaţi în diverse scopuri malefice: acela de a ne îmbolnăvi, de a ne slăbi sistemul imunitar, de a ne manipula psihicul şi voinţa; acela de a realiza diverse experienţe biologice şi chimice asupra mediului înconjurător şi mai ales asupra oamenilor; acela de a-i împiedica pe oameni să-şi atingă potenţialul lor divin şi să-şi dezvolte capacităţile, înzestrările, talentul şi aptitudinile; acela de a controla coridoarele aeriene şi ionosfera; acela de a controla climatul, viaţa vegetală şi animală de pe Pământ, şi tot ceea ce poate fi folosit ca hrană. Cea mai sigură şi eficientă cale de a ne proteja împotriva tuturor încercărilor de manipulare de acest gen este să urmărim să devenim cât mai conştienţi, atât de noi înşine, cât şi de universul care ne înconjoară şi apoi să acţionăm în mod înţelept.

Material preluat din cartea Un genocid planetar - zguduitorul secret dezvăluit al dârelor morţii (chemtrails-uri) pe care anumite avioane le fac să apară pe cer (spre a răspândi pe ascuns atât unele substanţe chimice ce sunt foarte toxice, cât şi bolile, epidemiile, suferinţa şi moartea), autor profesor yoga Gregorian Bivolaru, carte apărută la editura Shambala